Cine sunt cei mai tineri miliardari ai lumii în anul 2019

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 08 ianuarie 2021, 08:50
Forbes a publicat clasamentul cu oamenii cei mai bogați oameni din lume în 2019. Mark Zuckerberg și Kylie Jenner sunt doar doi dintre cei mai tineri miliardari. 

În cadrul clasamentului întocmit de Forbes, cu cei mai tineri miliardari ai lumii în 2019, se regăsește un număr record de 71 de persoane care formează un grup și mai select: persoanele mai tinere de 40 de ani. Din acest grup fac parte 21 de nou-veniți din 18 țări precum și 2 care se reîntorc în top, conform Forbes.

Mai mult de jumătate din membrii acestui grup sunt miliardari sub 40 de ani, care și-au câștigat singuri averea cu afaceri în diferite domenii, cum ar fi cel al industriei și tehnologiei, fashion, vânzări sau domeniul imobiliarelor.

Singura femeie dintre cele 41 de persoane este Kylie Jenner, fondatoarea „Kylie Cosmetics”. Sora lui Kim Kardashian, în vârstă de 21 de ani, a debutat anul acesta în top din postura de cea mai tânără miliardară ce și-a câștigat singură averea. Locul 1 era ocupat de John Collision (28 de ani), cofondator al companiei financiare „Stripe” alături de fratele sau mai mare, Patrick Collison, care are 30 de ani. John este acum pe locul doi.

Devenind cea mai tânără miliardară din toate timpurile, modelul cu o avere estimată la 1 miliard de dolari, le-a întrecut chiar și pe prințesele moștenitoare Alexandra Andersen a Norvegiei (22) și pe sora acesteia, Katharina (23), ocupantele primelor poziții trei ani consecutiv.

Un nou-venit în topul miliardarilor sub 40 de ani este James Monsees, în vârstă de 39 de ani. El este cofondatorul controversatei companii de vapat „Juul Labs”, alături de Adam Bowen. Monsees și Bowen au devenit miliardari la finele lui 2018, când gigantul din industria tabacului „Altria” a cumpărat acțiuni în valoare de 30 de miliarde de dolari în compania de țigări electronice. Fiecare cofondator deține aproximativ 1.75% din Juul și a obținut venituri suplimentare de aproximativ 500 de milioane de dolari din vânzarea de acțiuni de-a lungul timpului.

Un alt nume nou pe lista întocmită de Forbes este și Jihan Wu (33) din China. Acesta a făcut o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari în domeniul crypto-monedelor. Deține 20% din firma de minat crypto-monede „Bitmain”, al cărei cofondator este și pe care o conduce din poziția de CEO.

Cel mai bogat miliardar sub 40 de ani este în continuare Mark Zuckerberg, deși în clasamentul general ocupă locul 8. Deși imaginea publică a aplicației Facebook a avut de suferit în 2018, pierderile financiare suferite de miliardarul de 34 de ani s-au datorat donațiilor și vânzărilor de acțiuni. Aceste pierderi, de 8.7 miliarde $, au mers în mare parte în finanțarea instituției filantropice „Inițiativa Chan Zuckerberg”.

Al doilea cel mai bogat om sub 40 de ani este Yang Huiyan, de 37 de ani, cetățean chinez, cu o avere de 22.1 miliarde $. Yang a moștenit, în 2007, 57% din compania de dezvoltări imobiliare „Country Garden Holdings” de la tata lui, Yeung Kwok Keung.

În total, cei 71 de miliardari sub vârsta de 40 ani însumează o valoare de 299 miliarde, valoare ce o depășește pe cea de 265 miliarde de anul trecut, când grupul număra 63 de persoane sub 40. Dintre cei ce au fost pe liste și anul trecut, 17 s-au îmbogățit în timp ce 24 au pierdut din avere.

Cine sunt miliardarii din Top 10 Forbes

În clasamentul miliardarilor, primul loc rămâne al lui Jeff Bezos, patronul Amazon, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, cu 19 miliarde de dolari mai mult decât anul trecut. Pe poziția a doua se află Bill Gates, cu 96,5 miliarde, iar Warren Buffett, cu o avere de 82,5 miliarde de dolari, este pe locul al treilea.

Urmează în ordine, Bernard Arnault, preşedintele grupului francez LVMH, cel mai bogat om din Europa. Carlos Slim Helu ocupă locul cinci, cu o avere de 64 de miliarde de dolari. Amancio Ortega, proprietarul Zara, este pe locul al șaselea. Larry Ellison, CTO şi cofondatorul Oracle ocupă locul șapte. Fondatorul reţelei sociale Facebook, Mark Zuckerberg, a căzut de pe locul 5 pe locul 8, cu o avere de 62.3 miliarde. Locul nouă este ocupat de Michael Bloomberg, proprietarul Bloomberg, cu o avere de 55,5 miliarde de dolari. Larry Page, cofondatorul Google (actuala Alphabet), cu o avere de 50,8 miliarde de dolari, încheie top 10 Forbes.

Ion Ţiriac este singurul român prezent în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de Forbes. Are o avere de 1,2 miliarde de dolari şi a urcat până pe locul 1818 în lume, cu un salt de 49 de locuri față de anul trecut.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter