Cinci sfaturi de lectură în familie

De Revista Unica, pe Ultimul update Marți, 10 iulie 2018, 07:51
Perioada vacanței este un prilej ideal pentru a petrece timpul alături de cei mici și de a îi ajuta să își dezvolte imaginația într-un mod distractiv prin intermediul lecturii. Pentru a veni în ajutorul vostru, l-am rugat pe Barna Nemethi (Asociația Curtea Veche) sa va pregăteasca 5 activități numai bune de integrat în programul de vară:

1. Creează propria poveste: Înainte de culcare sau în mașina, când sunteți blocați în trafic, roagă-l pe cel mic să spună o propoziție care să fie începutul unei povești, apoi continuați rostind următoarea propoziție și tot așa până când ajungeți la punctul culminant și deznodământ. Veți fi uimiți cât de bogată e imaginația copiilor și ce repede se activează atunci când pretextul este un joc.

2. Ghicește personajul: gândiți-vă la un personaj din povești, apoi cei din jur cer indicii punând întrebări la care fiecare dintre voi trebuie să răspundă. Câștigă cel care ghicește cele mai multe personaje.

3. Desenăm universul din carte: Pornind de la lectura unui paragraf, îl puteți încuraja pe cel mic să își imagineze cum arată universul din poveste.

4. Debate-ul ajută la dezvoltarea gândirii critice și scapă de emoțiile vorbitului în public. Discută deschis cu cel mic despre anumite aspecte din carte, despre cum au acționat personajele în anumite situații și invită-l să îți argumenteze părerea lui.

5. Puterea exemplului: Cel mai influent factor în dezvoltarea tinerilor cititori este exemplul pe care îl primesc în familie. Citește măcar 30 min. pe zi și discută cu el despre ceea ce citești, cum te ajută și cărțile pe care ți le dorești.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter