5 idei care îţi revoluţionează petrecerile

De Diana Zagrean, pe

Dai o petrecere în curând şi vrei să fie spectaculoasă? Vine ziua ta şi vrei să-ţi impresionezi prietenii cu ceva original? Nu e nevoie să angajezi stripperi sau să închiriezi o fântână de ciocolată (deşi nici ideile astea nu sunt rele). Iată cinci idei practice care îţi vor revoluţiona petrecerile.
Limonadă instant
O idee foarte simpatică pe care o pun deja în practică de ceva timp este ideală pentru vizitele surpriză. Dacă vara asta vrei să fii mereu pregătită pentru eventualii oaspeţi nepoftiţi şi când aceştia apar să te găsească gata pregătită, iată ce trebuie să faci.
Taie câteva felii de lămâie şi lime (lămâie verde), pune-le într-o tava de brioşe şi acoperă-le cu apă. Bagă tava la congelator şi obţii astfel cele mai originale cuburi de gheaţă pentru o limonada instant. Tot ce trebuie să mai faci când vin oaspeţii este să scoţi maxi-cuburile şi să le pui într-o carafă cu apa.
5 idei care îţi revoluţionează petrecerile
Cuburi multicolore
Tot pentru băuturi poţi aduce inovaţia la tine în bucătărie imediat şi fără efort. Foloseşte suc de fructe de diferite culori în loc de apă când umpli formele pentru cuburi de gheaţă (metoda merge şi în cazul utilizării pungilor, cu condiţia să faceţi câte o pungă pentru fiecare culoare).
Cuburile colorate astfel obţinute pot fi folosite atât în combinaţie cu sucuri incolore, cât şi la cocktailuri sau ice tea.
Ţinem copiii ocupaţi
Ştim cu toţii cât de greu este să ne relaxăm la o petrecere mare, cu întreaga familie. Cel mai greu este să le găsim o ocupaţie copiiilor, astfel încât să nu fim deranjaţi şi să nu trebuiască să plecăm acasă de urgenţă. O metodă care funcţionează de fiecare dată cu cei mici este să facă baloane de săpun.
5 idei care îţi revoluţionează petrecerile
Nu există copil care să nu adore această activitate şi riscurile de accidentări sunt mul mai mici. Puteţi folosi un vas mare pentru toată gaşca de prichindei, in care să adăugaţi puţin şampon. Dacă sunt mai individualişti de felul lor, nu vreţi să înceapă să se certe pe vas, aşa că fiecare poate primi câte un pahar de petrecere (carton sau plastic). Pentru dispozitivele de suflat, merge orice obiect cu o gaură în mijloc. Dacă nu aveţi linguri cu găuri sau beţişoare de amestecat cafeaua (cele din plastic alb care au o gaură în mijloc), puteţi confecţiona baghetele magice pentru balonaşe din fire de plastic sau sârmă izolată.
Bălăceala este pentru piscină
Nimeni nu vrea să mai guste dintr-un sos în care s-a bălăcit deja jumătate din lumea de la petrecere. Dacă îţi place să serveşti chipsuri cu diferite sosuri sau chifteluţe fantezie cu variante diferite de topping, iată ce trebuie să ştii. Cea mai simplă metodă de a scăpa de problema bălăcitului în mâncare este să porţionezi totul încă de la început. Sigur că este un pic mai multă muncă pentru tine, dar rezultatele sunt spectaculoase. În loc să mai pui mâncarea în boluri mari şi sosurile în castroane, investeşte într-un set de pahare largi şi transparente.
5 idei care îţi revoluţionează petrecerile
Fă porţii din fiecare sos gros pe care vrei să îl serveşti şi aşează totul în pahare, pe straturi. Deasupra poţi presăra câteva chipsuri sau orice alt tip de finger food. Astfel, fiecare poate amesteca sau servi pe rând ce are în farfurie şi tu te asiguri că lumea e mulţumită şi hrănită.
Desert cu topping surpriză
Fie că vorbim despre îngheţată, tarte sau torturi complexe, servirea desertului este unul dintre cele mai importante momente la o petrecere. Chiar dacă nu este ziua de naştere a nimănui, momentul desertului alungă plictiseala şi revigorează atmosfera.
5 idei care îţi revoluţionează petrecerile
Metoda următoare este ideală în cazul cupelor de ingheţată sau profiterol, dar merge şi cu alte prăjituri sau creme caramel. Înlocuiţi siropul de ciocolată banal sau topping-ul de fructe obişnuit cu un lichior gros din aceeaşi varietate. Invitaţii nu-şi vor da seama imediat cât de alcoolizat este desertul, aşa că buna dispoziţie va creşte fără incidente neplăcute.
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter