Cele mai periculoase festivaluri din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ar trebui să fie amuzante, dar tradiţiile extreme practicate la unele festivaluri transformă sărbătoarea într-un eveniment imprevizibil şi uneori tragic.
Celebra cursă cu tauri, care se află în plină desfăşurare în Spania, rămâne cel mai periculos festival din lume.

Debutând de obicei cu un foc de artificii, festivalul „San Fermin” se încheie de cele mai multe ori cu zeci de turişti răniţi, care, nu de puţine ori, şi-au găsit sfârşitul în incidente violente, sperând să păcălească moartea.

Desfăşurat în oraşul Pamplona, festivalul ţine 15 zile, iar cursele cu tauri au loc în fiecare zi, timp suficient pentru ca taurii să facă victime. Nici în acest an, participanţii nu au scăpat de furia lor. Un tânăr de 27 de ani a fost ucis de tauri, lovit la gât şi în plămâni şi artera perforată.

Descoperă şi alte manifestări ciudate din lume.

Taurii care participă în cursă cântăresc până la 700 de kilograme şi fac parte din specia Miura, recunoscuţi fiind ca cei mai rapizi.

Tradiţionala cursă de la Pamplona de 850 de metri, parcursă în câteva minute de peste 3500 de turişti, numărul mare de participanţi fiind de asemenea un risc asumat de către aceştia, care ajung să se calce în picioare. Din 1911, de când se organizează cursele cu tauri în oraşul spaniol, 15 oameni au murit şi peste 200 au fost grav răniţi.

Există însă şi alte festivaluri riscante care propun petrecăreţilor cu vână să îşi înfrunte frica de moarte.

Festivalul Rachetelor – Taiwan

În timp ce japonezii sărbătoresc finalul anului chinezesc prin parade cu confetti şi baloane, tawanezii din Yanshui celebrează aceeaşi sărbătoarea printr-un mod particular, cu multe artificii.

Festivalul Rachetelor Yanshui Beehive nu se referă însă la un spectacol pirotehnic cu scântei realizat pentru a fi admirat pe cer. Acestea sunt lansate direct în public.

Sună incredibil, dar miile de artificii sunt ţintite direct în mulţime, care este rugată să vină la sărbătoare cu haine de protecţie. Chiar şi îmbrăcaţi în armură, nu este chiar plăcut să fii atins de milioane de scântei chimice care te lovesc cu viteza uluitoare a unei mici bombe artizanale.

Tradiţia îşi are originile într-o legendă care spune că Yanshui a fost lovit de ciumă iar localnicii au găsit de cuviinţă să tragă cu rachete într-o paradă închinata zeilor, pentru a alunga spiritele rele.

Mersul pe foc – Singapore

Tot în mitologie îşi are originea şi festivalul Theemidhi, o importantă sărbătoare desfăşurată în octombrie în  Singapore.
Onorând o zeiţă indiana care, potrivit legendei, ar fi mers pe cărbuni încinşi pentru a-şi dovedi inocenţa, sărbătoarea îi provoacă şi în zilele noastre la aceeaşi practică pe participanţii temerari.  

Themedhi începe la 2 dimineaţa la templul Sri Mariamman, unde este pregătit un „un covor” de patru metri de cărbuni încinşi şi foc, traversat până la epuizare de bărbaţi îmvrăcaţi în costume tradiţionale, care pot lua oricând foc.

Takeuchi Matsuri – Japonia

La o zi după Valentine s Day, localnicii din Rokugo se iua la bătaie. După ce au consumat mai întâi suficient sake, aceştia se împart în două tabere şi încep să se lupte cu beţe de bambus ce pare interminabilă.

Protejaţi doar de căşti, aceştia îşi aplică preţ de trei runde lovituri puternice fără a ţine cont unde lovesc, iar dacă lupta nu conteneşte, bâtele sunt aprinse cu foc.
Demonstraţia se transformă într-o bătaie generală cu huligani, dar tradiţia spune că recolta de orez depinde de această practică.

Rodeo cu tauri  – Canada

În Calgary, cel mai mare oraş din provincia Alberta, Canada, are loc unul dintre cele mai cunoscute festivaluri  de rodeo din lume: The Calgary Stampade. Fanii susţin că acesta este cel mai mare show în aer liber din lume, pe măsura periculului pe careîl presupune.

Nu de puţine ori, participanţii sunt aruncaţi din şa ca nişte păpuşi şi luaţi în coarne de taurii furioşi.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter