Cele mai frumoase cărți pentru copii de citit vara asta

De Revista Unica, pe
Ce cărți le cumpărăm copiilor în vacanța de vară? Pentru a veni în ajutorul vostru, v-am pregătit o selecție cu cele mai frumoase noi apariții editoriale dedicate celor mici.

 

CĂRȚI ILUSTRATE

„Iacării acrobați”, de Alina Bâltâc, cu ilustrații de Yanna Zosmer, Curtea Veche Publishing
Bazată pe povestea adevărată a trei piloți acrobați, cartea ne poartă pe urmele unui vis împărtășit de niște copii isteți și curioși. Visul lor s-a împlinit pentru că s-au încăpățânat să nu renunțe și au acceptat că transformarea dorinței în realitate presupune efort și disciplină. Ei au avut curajul de a crede că zburând vor fi la fel de fericiți ca păsările cerului.

Cele mai frumoase cărți pentru copii de citit vara asta

„Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în Țara Cuvintelor Anapoda”, de Adina Rosetti, cu ilustrații de Livia Coloji, Curtea Veche Publishing
Anton se ceartă tot timpul cu sora lui mai mare şi foloseşte cuvinte… nepotrivite. Asta până ajunge într-o lume a vorbelor cu adevărat anapoda, unde tot ce se spune îşi pierde sensul obişnuit, generând o realitate bramburită în care se întâmplă tot soiul de ciudăţenii. Oamenii îndeasă mâţele-n saci, la restaurant se servesc răbdări prăjite, pupezele de neam ales poartă colac, iar copiii se joacă de-a despicatul firului în patru şi de-a tăiatul frunzei la câini. Împreună cu noii săi prieteni – Maţe-Fripte, Zgârie-Brânză şi Linge-Blide –, Anton porneşte în căutarea conducătorului Ţării Cuvintelor Anapoda. O carte plină de haz, unde cele mai importante lucruri se învârt în jurul cuvintelor.

Cele mai frumoase cărți pentru copii de citit vara asta

„Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii”, antologie de Florence Sakade, cu ilustraţii de Yoshisuke Kurosaki, Ed. Humanitas Junior
Spiriduşi jucăuşi cu nasul de-un cot, statui umblătoare, maimuţe vorbitoare, zâne-vrăbiuţe, prinţese curajoase şi un băieţel nu mai mare decât un deget. Aceştia sunt numai câţiva dintre eroii celor mai frumoase şi mai îndrăgite poveşti pentru copii, culese din folclorul Ţării Soarelui-Răsare şi transmise din generaţie în generaţie până în zilele noastre.

Cele mai frumoase cărți pentru copii de citit vara asta

REEDITĂRI CLASICE
„Doctorul Aumădoare”, de Kornei Ciukovski, Ilustrații de V. Cijikov, Ed. Arthur
A fost odată un doctor foarte cumsecade, care se numea Aumădoare. El avea o soră rea, pe care o chema Varvara. Cel mai mult pe lume doctorul iubea animalele. În camera lui avea iepuri, în dulap o veveriță, în bufet o cioară, pe divan un arici țepos, iar în cufăr niște șoricei albi.  O carte cult pentru copiii de toate vârstele în ediția ei originală așteptată cu înfrigurare, cu minunatele ei ilustrații canonice.

Cele mai frumoase cărți pentru copii de citit vara asta

„Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru”, de Nina Cassian, ilustrații de Karda Zenko, Ed. Frontiera
Să o redescoperim pe Nina Cassian într-una dintre cele mai captivante povești în versuri pe care le-a scris pentru copii!„Povestea a doi pui de tigru” este cel mai spectaculos poem pentru copii al poetei și totodată o poveste care devine repede de neuitat. Părinții și-o amintesc prea bine, iar de acum înainte o vor îndrăgi și copii!

Cele mai frumoase cărți pentru copii de citit vara asta

 

ISTORIE PENTRU COPII
Seria „Istoria povestită copiilor”, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște, Ed. Nemi
Cărțile prezinta istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc într-un cufăr vechi din podul casei un manuscris (magic). Copiii se întorc în timp în diferite perioade istorice (cea mai îndepărtată e vremea lui Decebal, cea mai recentă e Marea Unire din 1918) și cunosc astfel viața oamenilor din acele timpuri. Fiecare volum are în centru un personaj istoric și legendar (de la Decebal, la Mircea cel Bătrân, Menumorut, Domnița Chiajna, regele Mihai, diaconul Coresi, Iancu Jianu, domnița Ralu, Cuza Vodă, Vlad Țepeș, domnița Ruxandra, Basarab I, Carol I, Dimitrie Cantemir, domnița Bălașa și doamna Neaga ș.a.), iar cei mici vor călători atât pe firul timpului, cât și al spațiului în care aceștia au trăit.

Cele mai frumoase cărți pentru copii de citit vara asta

„Herodot și începuturile istoriei” și „Arhimede și începuturile științei”, de Jeanne Bendick, Ed. Humanitas Junior
Prima carte din această serie ce-și propune să apropie copiii de marile figuri ale Antichității spune povestea vieții istoricului Herodot și a călătoriilor sale în Tracia, Babilonul, Persia, Egipt, Italia și multe alte țări. „Am străbătut pământu-n lung și-n lat spre a lăsa o mărturie scrisă despre oameni, locuri, zei, războaie și legende. De-aceea mi s-a spus Părintele Istoriei.” Cea de-a doua este istoria lui Arhimede din Siracuza, cel care a descoperit cum de-anumite lucruri se scufundă, iar altele plutesc, cum afli dacă aurul e îndoit cu-argint sau câte fire de nisip sunt pe o plajă. „Cu mintea mea, eu am aflat principii după care și astăzi se ghidează astronomii, inginerii, arhitecții și nu numai. Iar dacă-mi dai un punct de sprijin pot să ridic Pământul.”

Cele mai frumoase cărți pentru copii de citit vara asta

Foto: Pixabay, PR

Citeste si 5 sfaturi de lectura in familie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter