Top 10 cele mai bune melodii pentru karaoke

De Nicoleta Galeteanu, pe

În afara talentelor noastre particulare, în sinea noastră tuturor ne place să cântăm. Şi cu siguranţă toţi am cântat la duş, în maşină sau la concert. Dacă ai susţinut…
…primele audiţii, sau chiar dacă nu le-ai dat, iată 10 melodii legendare pe care să le cânţi la karaoke sâmbătă seară.

Queen – Bohemian Rhapsody

Ca să cânţi unul dintre hiturile celebrei trupe de rock este nevoie de de o scurtă încălzire a coardele vocale mai întâi, dacă nu vrei să rămâi fără voce şi audienţa fără auz. Este destul de dificilă melodia şi cel mai probabil nu vei cânta ca Freddy Mercury. Nu este exclus însă să te apropii de ceva asemănător.

The Rolling Stones – Satisfaction

Dacă nu eşti familiarizată cu playlistul de karaoke, Rolling Stones este răspunsul. Trupa britanică îţi pune la dispoziţie o întreagă discografie de piese frumoase, cu refrene celebre şi uşoare. Este aproape imposibil să nu găseşti o piesă de debut cu care să te lansezi în rândul amatorilor novice de karaoke. „I can’t get no satisfaction” sună ca un început bun…  

Gloria Gaynor – I Will Survive

Este fără îndoială cea mai fredonată melodie pe scena cluburilor de karaoke, atât de artiştii amatori, cât mai ales de audienţă, care se îmbărbătează să reziste vacarmului asurzitor care se aude de la microfon.

Madonna – Like a Virgin

Poate că tinerii aleg să cânte piesa în glumă, dar este chiar o provocare pentru un începător, pentru că Madonna nu are chiar o voce joasă. În rest, melodia poate naşte năzuinţe artistice în oricine a reuşit să treacă de prima audiţie – versuri puţine şi tempo lent.

Abba – Mamma Mia

Un alt grup legendar din a cărui listă poţi alege cu ochii închişi melodia de karaoke, iar dintre toate, „Mamma Mia” are cea mai simplă lirică pe care o înveţi în timp ce o fredonezi peima dată.

Bonnie Tyler – Total Eclipse of the Heart

Una dintre cele mai bune melodii de karaoke din toate timpurile, „Total Eclipse of the Heart” a fost de altfel una dintre melodiile memorabile de dragoste din anii ’80, cu care vei creea emoţii puternice în public.

Michael Jackson – Billie Jean

Era de neconceput un astfel de top fără ca numele Regelui Pop să nu figureze aici. Chiar dacă nu este tocmai uşor de repordus din punct de vedere vocal, căci la dans îl putem imita cam toţi, te poţi distra copios cântând melodia Billie Jean. Dacă reueşti şi notele înalte ale lui Michael, ai audienţa la picioare.  

ACDC – You Shook Me All Night Long

Pentru fani hardcore, hitul celor de la ACDC nu prefigurează decât o apariţie incendiară pe scenă, cu care ar trebui să poată ridica sala în picioare de la primele versuri.

Pare simplu, dar nu este deloc uşor să îl imiţi pe Brian Johnson, de aceea majoritatea găsesc mai potrivit să ţipe.

Joan Jett şi the Blackhearts – I Love Rock n Roll

Hitul pe care rockeriţa americană Joan Jett îl cântă cu cei de the Blackhearts este, în opinia noastră, cea mai grozavă piesă de karaoke, ce continuă să facă istorie în cluburile de karaoke, după 35 de ani de la lansare. „I Love Rock n Roll” este şi foarte uşor de intepretat – refrenul fiind compus din două versuri -, în plus, odată microfonul pornit, nici nu te vei mai auzi când sala va începe să cânte.

Cyndi Lauper – Time after Time

Încheiem topul cu o melodie romantică, care a descoperit multe revelaţii pe scenele româneşti ale emisiunilor muzicale difuzate la începutul anilor ’90.

Nu ai cum să nu iubeşti această nostalgică melodie! Este una dintre baladele nemuritoare ale anilor ’80 pe ale cărei versuri mulţi tineri şi-au trăit prima iubire.

Dacă o găseşti totuşi prea tristă, Cyndi Lauper îţi propune „Girls Just Wanna Have Fun”.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter