Ce să nu faci la muncă niciodată

De Diana Zagrean, pe

Locul de muncă nu este o închisoare, nu este un loc de făcut prieteni şi nu este nici locul unde vrei să te faci de râs. Vezi ce să nu faci la muncă, dacă vrei să fii respectată şi să câştigi bine.
 
Să nu scrii nimic ce nu ai suporta să fie făcut public
La locul de muncă este posibil să aveţi sisteme performante de supraveghere, deci renunţă la bârfă, subiecte compromiţătoare şi alte informaţii care ar putea să-ţi facă viaţa un coşmar dacă devin publice.
Nu lua smartphone-ul la baie cu tine
Locul de muncă este un loc colectiv, cu mulţi oameni care se grăbesc să-şi facă treaba. Deci nu te apuca să butonezi pe telefon în timp ce stai pe toaletă. Nu vorbi la telefon din cabina de WC şi nu citi postările de pe Facebook ale prietenilor când în spatele uşii se face coadă. Respectul este foarte important şi nu vrei să te înjure toată lumea din asemenea cauze.
Nu te scuza excesiv
Locul de muncă înseamnă uneori tensiuni şi greşeli. Dacă ai făcut o boacănă, nu vrei să fii văzut ca veriga cea slabă, aşa că nu insista cu scuzele, dacă incidentul este minor.
Dacă ai greşit cu ceva serios, cere-ţi scuze în privat şi întreabă persoana respectivă dacă în urma discuţiei aţi rezolvat conflictul.
Nu te certa cu şefii
Puţină lume îşi aminteşte după o vreme mai îndelungată într-un colectiv prietenos că un conflict cu superiorii este o idee proastă. Chiar dacă şefii tăi sunt „de treabă”, nu înseamnă că nu vor ţine minte dacă faci o asemenea greşeală.
Într-o asemenea situaţie, dacă ai pierdut disputa, ai pierdut, dacă reuşeşti să convingi că ai câştigat, tot ai pierdut.
Nu te criza în mijlocul biroului
Indiferent dacă ai probleme de natură personală sau profesională, nu te apuca să ţipi ca în codru, să deranjezi lumea cu care lucrezi, sau să faci o cădere nervoasă de faţă cu respectivii oameni.
Sursa foto femeie concediată: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter