Ce gadgeturi de sănătate am văzut la IFA Berlin 2017

De Laura Davidescu, pe
Cel mai mare târg european de tehnologie, IFA Berlin, care se desfășoară anual în capitala Germaniei în primele zile de toamnă, anunță și în 2017 o înglobare importantă a tehonologiei și mediului digital în sănătatea de zi cu zi și îngrijirea personală.

Periuța de dinți care-ți spune ce parte a gurii e neglijată, aparatul de demachiat cu aburi, aplicația de parenting conectată la termometrul și biberonul bebelușului sunt doar câteva dintre minunățiile prezentate la IFA 2017.

Multe dintre gadgeturile și dispozitive eminamente statice devin portabile – cum am văzut în cazul Care Orchestrator, soluția Philips pentru cei care suferă de tulburări cronice de somn și afecțiuni respiratorii.

DreamWear

Dispozitivul DreameWear funcționează conectat la aplicația DreamMapper și le permite utilizatorilor să-și monitorizeze apneea în somn.

Pe lângă dispozitivul de folosit acasă (practic o mască de oxigen ușor de purtat și de folosit), există inclusiv un DreamStation Go, device de îmbunătățire a respirației în somn ce poate fi folosit în călătorii, inclusiv în cele cu avionul. De fapt, vorbim despre o soluție integrată, întrucât datele colectate de dispozitiv sunt stocate într-o platformă unică, de tip cloud, care permite medicilor să ofere pacienților suport personalizat și educație la domiciliu.

În multe locuri am văzut și auzit despre Alexa, asistenta digitală personală de la Amazon, gata să se conecteze cu dispozitivele inteligente din locuință sau din birou și aptă să le utilizeze la comanda ta vocală, pentru a-ți lăsa mâinile libere. De altfel, casa inteligentă este un alt concept pe care l-am întâlnit la multe standuri de la IFA.

Prima aplicație medicală pentru bebeluși

Digitalizarea ajunge și în parentingul modern, prin platforma Avent uGrow, dezvoltată de Philips. Aceasta e prima aplicație medicală pentru bebeluși și funcționează cu dispozitive conectate (termometru auricular – deja disponibil în România, biberon inteligent – care știe exact cât a mâncat bebe la o masă, și care se va lansa în curând. purificator de aer, dispozitiv de iluminat inteligent Philips Hue ș.a.). uGrow cu dispozitive conectateDispozitivele conectate wireless colectează un dosar de date despre dezvoltarea copilului, care pot fi împărtășite cu pediatrul, dacă părinții sunt de acord, iar aplicația interactivă oferă articole și sfaturi de parenting elaborate cu ajutorul specialiștilor.

Proceduri și gadgeturi care se mută de la salon acasă

Un trend care a luat avânt este mutarea procedurilor de frumusețe de la salon acasă: Panasonic Facial Steamer EH-XS01 este un curățător de ten pe bază de nanoparticule de abur de care poate fi folosit zilnic pentru demachiere. Aparatul promite efecte antirid semnificative pe termen lung și nu este mai mare decât un borcan de castraveți, deci este și foarte portabil.

Panasonic Facial Steamer EH-XS01 Hydrated_SkinȘi epilatul devine mai simplu de făcut acasă cu ajutorul performantului aparat de epilat portabil Philips Lumea Prestige, care funcționează pe bază de pulsuri de lumină (IPL). Nu doar că are senzor SmartSkin pentru identificarea pigmentului de piele, dar are și capete diferite, pentru diverse zone ale corpului.

Philips Lumea Prestige

Epilatorul IPL Lumea Prestige îți poate personaliza programul de epilat în funcție de nevoile tale individuale.

Am testat aparatul, iar senzația nu e deloc neplăcută. Aparatul vine la pachet cu o aplicație de smartphone dedicată, cu ajutorul căreia fiecare utilizator primește un plan personalizat de utilizare. Producătorul promite că scapi de 92% din părul nedorit după numai trei tratamente.

Casada Power Board

Placa vibrantă Casada te ajută să-ți exersezi mușchii fără să suprasoliciți articulațiile.

Mai ții minte placa Wii Fit, pe care o puteai folosi pentru ședințe de yoga, pilates și alte sporturi acasă, cu ajutorul jocului Wii? Dar aparatele acelea de salon care vibrau? Am dat la IFA peste Casada Power Board, un dispozitiv de făcut sport acasă care le combină oarecum pe cele două: placa are programe de vibrație care pot fi integrate în ședințele de antrenament sportiv de acasă. Musculatura va fi astfel stimulată, dar fără a afecta articulațiile. Prețul ajunge variază între 1500 și 2000 de euro.

Sonicare DiamondCel mai interesant dispozitiv de îngrijire personală și a sănătății totodată mi s-a părut însă a fi Sonicare Diamond Clean Smart de la Philips – o soluție completă de îngrijire orală. Periuța electrică funcționează conectată cu smartphone-ul, care, prin intermediul unei aplicații, te îndrumă să-ți cureți eficient dinții, gura, gingiile. Grafica aplicației îți arată cât de tare să apeși, ce zone au rămas neperiate, cât timp ai folosit periuța etc. În plus, cei mici au o variantă de aplicație foarte atractivă, care să-i facă să se spele pe dinți cu plăcere.

De asemenea, datele stocate de aplicație pot fi comunicate medicului dentist.

Surse foto: arhiva personală, philips.com, panasonic.com, casada.de

Citește și:

Noutăți de la IFA2017. Ce gadgeturi ne-au atras atenția

CES 20-17: 5 gadgeturi care ușurează viața

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter