Castrarea chimică a pedofililor, o pedeapsă prea dură?

De Erika Chivu, pe

Senatorii au decis că pedofilii români nu vor fi castraţi chimic. Totuşi această pedeapsă se foloseşte cu succes în alte ţări. Află mai multe despre castrarea chimică!
Membrii comisiei juridice din Senatul României au respins proiectul de lege care prevedea castrarea chimică a pedofililor condamnaţi cu circumstanţe agravante. Conform proiectului, ar fi fost castraţi chimic pedofilii ce au comis fapta asupra unui minor înrudit, aflat în grija, tratamentul sau paza lor, precum şi cei care au săvârşit fapta în vederea producerii de materiale pornografice.

Deşi mulţi români ar fi fost de acord cu această măsură menită să protejeze minorii, senatorii au considerat că ea nu este cea mai bună soluţie.

Ce înseamnă castrarea chimică

Termenul de „castrare” este impropriu folosit, pentru că tratamentul respectiv nu presupune îndepărtarea anumitor organe şi nici nu este o metodă de sterilizare. Castrarerea chimică este reversibilă şi constă în administrarea unor medicamente ce reduc producţia anumitor hormoni.

Drept urmare este redus libidoul şi dispar fanteziile sexuale deviante care duc la abuzul minorilor.
Există şi unele efecte secundare: îngrăşare, pierderea masei osoase şi musculare, dispariţia părului de pe corp, dezvoltarea anormală a sânilor.

Castrarea chimică în lume

Polonia, Rusia, SUA şi Cehia sunt câteva din ţările care permit castrarea chimică a celor care abuzează sexual minori sub o anumită vârstă. În Cehia se permite chiar şi castrarea chirurgicală în unele cazuri.

Metoda se foloseşte în Europa încă din 1952, când un homosexual din Anglia a acceptat să fie castrat chimic pentru a scăpa de închisoare – pe atunci, homosexualitatea era ilegală – iar la doi ani de la începerea tratamentului s-a sinucis. În anii ’60, acelaşi gen de tratament s-a folosit în Germania pentru tratamentul persoanelor cu un comportament sexual deviant.

În aceeaşi perioadă, un american cu tendiţe pedofile a acceptat să fie castrat chimic, iar în anii următori, mai multe state americane au adoptat această pedeapsă. În general, în SUA sunt castraţi pedofilii recidivişti.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter