Câștigătoarea Eurovision 2018 este acuzată de plagiat și riscă descalificarea

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 04 iulie 2018, 15:25
Cântăreața israeliană Netta Barzilai, câștigătoare a Eurovision 2018, este acuzată de plagiat de Universal Music și riscă să fie descalificată.

Pe 12 mai, Netta a câștigat Eurovision 2018, cu piesa kitch pop „Toy”, care a primit un total de 529 puncte.

Acum, producătorii muzicali ai israeliencei au primit o scrisoare din partea companiei Universal Music, în care artista este acuzată de plagiat, mai precis un fragment din piesa „Toy” este copiat din celebrul cântec „Seven Nation Army” al formaţiei The White Stripes, relatează Times of Israel.

Dacă se demonstrează că piesa a fost întradevăr plagiată, Israelul ar putea fi descalificat, întrucât piesele din concurs trebuie să fie originale. Potrivit regulamentului de desfășurare al competiției, dacă Israelul va fi descalificat, nu va mai putea găzdui ediția din 2019 a Eurovision.

Conform informațiilor din presa internațională, unul dintre producătorii artistei a purtat discuții cu reprezentanții Universal pentru a ajunge la un acord pe cale amiabilă.

Deocamdată, organizatorul Eurovision, European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, nu a făcut nicio declaraţie privind acest subiect.

Anul acesta a fost pentru a patra oară când Israelul a câștigat concursul internațional Eurovision. Ultima dată când această țară a reușit să câștige trofeul a fost în 1998, când Dana Internațional a devenit primul transgender care câștigă acest concurs.

Citește și: Femeia care nu s-a mai spălat pe cap de opt luni: „Părul meu nu a arătat niciodată așa bine”

Citește și: Incredibila poveste a tinerei care crescut în junglă și a fost nevoită să ucidă pentru un colț de pâine

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter