„Cărţile copilăriei” – lupta cu lecturile

De Unica.ro, pe

„Cărţile copilăriei” sunt repovestiri după volume consacrate din literatura universală, realizate în colaborare cu pedagogi şi psihologi pentru a se adresa copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani.

Începând de miercurea viitoare, „Evenimentul zilei” se implică în proiectul „Cărţile copilăriei”, un demers al Editurii „Curtea Veche” care are ca scop atragerea tinerilor către lectură.
Proiectul „Cărţile copilăriei” îşi propune să introducă la nivel naţional un program de lectură alternativ, adaptat nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani. Scopul este de a stimula apetitul pentru lectură al celor mici, utilizându- se multiple direcţii de acţiune pentru a ajunge la copii şi părinţi.
Proiectul „Cărţile copilăriei” include campaniile „Cărţile copilăriei în fiecare şcoală” şi „Cărţile copilăriei în fiecare casă”, ce au ca suport platforma online, dar şi atelierele de lectură „Clasicii repovestiţi” vor continua să se desfăşoare în marile oraşe ale ţării (Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Con stanţa, Iaşi, Timişoara).
Structura atelierelor elaborată de un pedagog teatral pe baza poveştilor colecţiei „Cărţile copilăriei” cuprinde întâlnirea cu un actor cunoscut şi îndrăgit de tineri. Acesta va interpreta pasaje din cărţile publicate şi va citi împreună cu copiii. În şcolile din mediul rural se va pune un accent important pe donaţie de carte deoarece nevoia de carte în mediile defavorizate este atât de ridicată încât se continuă o campanie naţională de donaţie de carte, cu efecte reale asupra dezvoltării celor mici.

Cove este unul dintre actorii care au participat la programul „Cărţile copilăriei”. Totul s-a petrecut într-o librărie din Mall-ul AFI-Palace. „Ne-am întâlnit la Librăria Cărtureşti, din Mall-ul AFI. Erau copii de vârste diferite împreună cu părinţii lor. Eu am citit fragmente dintr-o poveste. Mă opream şi comentam. Cei mai mari ştiau acţiunea, cei mici o aflau. Ne opream şi stăteam de vorbă despre ce se întâmplă în carte. M-am simţit ca un fel de profesor, dar un pic mai blând pentru că era o discuţie liberă. Mi-a plăcut mult.” ne-a povestit Cove.

Din 12 februarie, la chioşcurile de ziare împreună cu „Evenimentul zilei”
Apariţie bilunară a celor mai frumoase din seria „Cărţile copilăriei”:

„Mituri ale Greciei Antice” – 12 februarie 2014
„Black Beauty” – 26 februarie 2016
„Cocoşatul de la Notre Dame” – 12 martie 2014
„Marile speranţe” – 26 martie 2014
„Odiseea” – 4 aprilie 2014
„Aventurile lui Sherlock Holmes” – 23 aprilie 2014

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter