Când este echinocțiul de toamnă în 2017. Ziua va fi egală cu noaptea

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 28 octombrie 2019, 15:27
Dacă te-ai întrebat când este echinocțiul de toamnă în 2017, îți spunem noi: pe data de 22 septembrie. Echinocțiul de toamnă 2017 reprezintă debutul acestui anotimp din punct de vedere astronomic. Începând cu această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.

Ce se întâmplă când este echinocțiul de toamnă în 2017

Punctul echinocţiului de toamnă 2017, numit şi „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică.

Pentru că se află la această dată în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, durata zilelor fiind egală cu cea a nopților, indiferent de latitudine.

Influența echinocțiului de toamnă asupra zodiilor

Tot pe 22 septembrie, în ziua echinocțiului de toamnă 2017, Soarele păraseşte zodia Fecioarei pentru a intra în Balanţă. E posibil să mai resimţi şi un soi de uşurare, ca şi cum ţi s-a luat o greutate de pe umeri. Pragmatismul şi procupările concrete, materialiste ale Fecioarei se sublimează în rafinamentul artistic, afectivitatea şi romantismul Balanţei.

Grijile legate de muncă vor trece în planul doi, iar prieteniile sau flirtul cu sexul opus o să câştige teren. Balanţa te învaţă că banii sau succesul material nu au nici un farmec dacă n-ai cu cine să le împărtăşeşti. Nevoia de a forma un cuplu sau de “a investi” în cel existent creşte. E o perioadă excelentă pentru nunţi.

Într-un astfel de moment privilegiat, cum este echinocţiul, la graniţa dintre Fecioară şi Balanţă, înveţi să îmbini armonios utilul cu plăcutul, materia şi spiritul.

Ora de iarnă 2017 – dăm ceasurile cu o oră înapoi

Pe lângă echinocțiul de toamnă 2017, un alt fenomen important ce ne aşteaptă în curând va fi trecerea la ora de iarnă 2017. În noaptea dintre 29 şi 30 octombrie vom da ceasurile cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00. Astfel, ziua de 30 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de peste 100 de țări din întreaga lume.

Imagini de toamnă

Să nu uităm, însă, că toamna este anotimpul în care culorile se îmbină armonios între verde, galben, roșu și galben, în imagini autumnale de excepție. Sperăm că aceste fotografii te vor face să te îndrăgostești de toamnă:

imagini de toamna - fruze aramii in padure

Imagini de toamnă – apus de soare în culori de toamnă, în pădure

imagini de toamna - fruze aramii in parc 2

Imagini de toamnă – peisaj superb în culori multicolore

 

imagini de toamna, toamna in munti

Imagini de toamnă, peisaj autumnal în munți

imagini de toamna - frunze aramii in parc

Imagini de toamnă, cu frunze arămii, în parc

Sărbători de toamnă

Sărbătorile de toamnă debutează cu Ziua Sfintei Cruci, pe 14 septembrie, și se încheie cu Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie.

Ziua Crucii se serbează cu post, după rânduiala Bisericii, dar popular, presupune aplicarea unor reguli tabuuizante: nu se consumă legume și fructe care prin forma fructului sau dispunerea boabelor, a semințelor amintesc de cruce: nuci (miez în formă de cruce, struguri în cruce etc.). Tot acum femeile merg în grădină și pe câmp și adună flori și frunze de plante considerate tămăduitoare prin faptul că sunt adunate în ziua Sfintei Cruci.

Pe 26 octombrie sărbătorim Sfântul Dimitrie. În această zi se țin și mosii de toamna, se dă de pomană și se aprind lumânări la morminte. Oamenii cred că lumânările date de pomană acum ard întreg anul.

Sărbătorile toamnei se încheie cu Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie. În această zi se pune grâul la încolțit pentru a vedea ce te așteaptă anul viitor și încep pregătirile pentru colind și sărbătorile de iarnă.

Citește și – Tendințe toamnă – iarnă 2017 – 2018
Citește și – 3 băuturi noi de încercat toamna asta

Foto – 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter