Bugetul tău: Cumpărături inteligente şi ieftine

De Libertatea pentru femei, pe

Știm ce greu e să-i mulțumești pe toți, iar când e vorba de cumpărături și ai o familie mare, lucurile pot să devină de-a dreptul comice, dacă nu ar fi enervante. Tu vrei ceva, soțul altceva, copiii cu totul și cu totul altceva, iar bugetul nu vă permite să faceți excese.
Ei, dar lucrurile nu stau totuși atât de rău, cu puțină istețime poți ieși din această situație aparent fără scăpare. Iată câteva trucuri ca să ieși basma curată, fără să spargi pușculița și să reușești să faci pe toată lumea fericită.

►Faceți împreună o listă de cumpărături

Adunați toate cerințele pe o listă. În principiu, ar trebui să tai tot ce e în plus, dar mai lasă și câte un articol de răsfăț. De exemplu, nu trebuie să renunțați cu totul la înghețată. Dar, în loc de o înghețată scumpă, alege cutiile de unul-două kilograme pe care le găsești în supermarket. Astfel, o vei păstra la congelator și vei avea provizii pentru o lună întreagă. Vei cheltui mai puțin și vei avea mai mult. Tot așa, nu este nevoie să renunți la micile răsfățuri pentru tine. Găsești creme sau alte produse cosmetice la prețuri avantajoase. Dacă ai o fiică adolescentă, puteți lua cantități mai mari pe care să le folosiți împreună.

► Ferește-i de tentații

Dacă ai copii mici, mai bine nu îi iei cu tine la cumpărături pentru că vei sfârși cheltuind mult mai mulți bani decât ți-ai propus. Vânzătorii știu foarte bine și pun în rafturile de jos tentații dulci pe care nu vei putea să nu le iei dacă prichindeii ți le cer insistent. Totodată, vei reuși mai ușor să te ții de listă și vei face cumpărăturile mai repede. Deci, fie îl lași pe soț cu copiii și mergi tu la cumpărături, fie invers. Dacă, totuși, îi iei cu tine, adu și o jucărie ca să nu se plictisească prea repede, dar grăbește-te, ca să plecați mai repede, până nu obosesc, li se face foame sau vor să cumpere tot magazinul. Mai poți să le iei o mică gustare chiar de pe raft. Păstrezi ambalajul și poți plăti, apoi, produsul la casă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter