Bizar: Uite ce dispozitive ciudate de fitness există pe piaţă

De Diana Zagrean, pe

Un trup sănătos se menţine cu o dietă echilibrată şi exerciţii fizice regulate. Unii oameni, însă, sunt mai leneşi şi preferă să folosească diverse dispozitive pentru fitness, în loc să meargă pe clasica alergare sau abdomene şi zumba aerobic. Uite ce dispozitive ciudate de fitness există pe piaţă.
Telefonul-ganteră
Ah, japonezii şi invenţiile lor trăznite! O companie din statul insular a inventat un telefon de birou care acţionează ca ganteră. Deşi pare caraghios, colegii tăi nu vor mai râde atunci când vei apărea la birou cu bicepşii tonifiaţi. Compania oferă şi antrenori, care nu fac altceva decât să te sună o dată pe oră.
Tenie septică
Poate că sună a nebunie curată acum, dar în anii ’30 era cu adevărat la modă să slăbeşti înghiţind voit tenii. Ele se comercializau la cutie şi promiteau un slăbit sănătos, fără efecte secundare, fără diete şi fără exerciţii fizice. Partea proastă era că paraziţii nu aveau niciun semnal de alarmă şi nus e opreau când organismul era prea slăbit, lipsit de nutrienţi şi vitamine.
Scaunul electric…vibrator
La începutul secului XX, fraţii Kellogg, din Statele Unite conduceau unul dintre cele mai bune sanatorii pentru slăbit şi vindecarea bolilor digestive din lume. Dacă divizia lor de nutriţionişti ne-au lăsat ca moştenire fulgii de porumb Kellogg’s, divizia mecanică inventase un…scaun electric. Acesta vibra, forţând pacientul să îşi reechilibreze continuu poziţia corpului, ceea ce ducea la încordarea tuturor grupelor de muşchi. Bun şi pentru dgestie şi pentru dureri de cap spuneau fraţii Kellogg.
Leagănul elastic
O invenţie mult mai recentă, scaunul elastic arată ca un leagăn, doar că este realizat din nişte corzi care se întind atunci când te aşezi pe el. Datorită instabilităţii şi a mişcării dute-vino în sus şi în jos, scaunul ajută la tonifierea feselor, gambelor şi a altor grupe importante de muşchi.
Foto: Thinkstockphotos
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter