Cum decorezi baia în stil mediteranean

De Revista Unica, pe

Pentru că baia este un ritual, merită un spaţiu pe măsură. Vei vedea astfel ce înseamnă cu adevărat răsfăţul şi relaxarea!
Decorul mediteranean este caracterizat princâteva elemente specifice, iar dacă beneficiezi de un spaţiu generos, poţi alege să îţi decorezi baia în stil mediteranean. Pentru o unitate a stilului, finisajele trebuie să fie din materiale naturale: lemn, ceramică, piatră, împletituri din fibre naturale etc. Stilul mediteranean se caracterizează printr-o coloristică unitară de tonuri deschise, calde, de alb, bej şi bleu, inspirată de valurile mării şi nisipul plajelor însorite. Mobilierul trebuie să fie, preferabil, din lemn, vopsit fie în culori foarte închise (maro-închis, bleumarin) sau foarte deschise (alb, bleu-deschis), fie lăsat natur şi doar lăcuit. Întreaga amenajare poate fi completată de verdele plantelor ornamentale, aducând în acest mod natura în baia ta. În plus, plantele, suficient de rezistente pentru a trăi într-un spaţiu umed şi puţin luminat, vor prelua din umiditatea aerului şi vor filtra noxele!

Adu exteriorul în interior

În baie ar trebui să te simţi cel mai aproape de apa mării, iar paleta de culori specifică acestui stil redă elementele peisajului marin: albastrul este de la mare, bejul de la nisip, iar albul de la strălucirea solară ce te înconjoară permanent. Poţi alege o faianţă albă cu un brâu cu model maritim sau poţi folosi mozaicul, pentru că este din nou la modă. Nu uita să aşezi lumânări parfumate şi scoici sau borcane cu nisip pe marginea căzii sau pe corpurile de mobilier din baie. Te vei simţi ca într-o croaizieră…
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter