Animale: Calul, regele patruped

De Lumea Femeilor, pe

Le place muzica, dar nu de orice fel, sunt capabili de sacrificiu, dar nu pentru oricine, pot atinge performanţe, dar nu oricum. Au un limbaj propriu şi văd lumea total atipic.
Dacă te apropii vreodată de un cal, să nu o faci niciodată prin spatele lui, ci din faţă.Vino încet spre el, vorbeşte-i calm în timp ce mergi, atinge-i fruntea. Eşti în pre-zenţa unui animal nobil, prin urmare, primul contact cu el nu poate fi decât ritualic.

Îi vedem la concursuri şi pe străzi

Ştiai că rasa defineşte tipul de relaţie dintre animal şi om? Pur sângele arab este cel mai docil cal şi stă la baza tuturor raselor care au evoluat. Mai mult, pur sângele arab poate fi folosit cu succes la toate ramurile sportului ecvestru. Ştii cum se numesc mândrele cabaline care defilează pe străzile Vienei trăgând după ele trăsuri burduşite cu turişti curioşi?
Li se spune lipiţani şi excelează la atelajele de paradă. Care este numele rasei specializate pentru săriturile peste obstacole? Pur sânge englez şi, ca un detaliu „ambiental“, aceste patrupede sunt mari iubitoare de muzică. Există o singură condiţie: acordurile trebuie să fie liniştite, agreabile, armonioase.
Cum le decriptăm stările
Semn de ameninţare: nări când deschise, când închise, urechi ciulite, îndreptate spre spate, gura deschisă şi cu incisivii la vedere.
Semn de teamă: respiraţie apăsată, puternică, nări şi ochi deschişi;
Semn de linişte: urechi clăpăuge, capul plecat, ochi semideschişi, buza inferioară uşor lăsată.

CURIOZITăĂŢI DE ORDIN BIOLOGIC
În primele nouă zile de viaţă un mânz nu vede nimic. Când ajunge însă la „maturitatea vizuală”, un cal poate percepe un om de 3-4 ori mai mare decât dimensiunea lui reală (rasa şi vârsta au şi ele un cuvânt important de spus).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter