Incredibil: Animalele ne citesc gândurile şi destinul

De Libertatea pentru femei, pe

Animalele care ne iubesc simt când ne aflăm în pericol. Ele presimt accidentele, suferinţa, moartea… şi încearcă să ne prevină. Nu au puteri paranormale! Sunt înzestrate cu un al şaselea simţ pe care l-am avut, poate, şi noi cândva…
Câinii, pisicile şi chiar papagalii de companie, cu care avem o legătură afectivă, ştiu în fiecare zi dacă suntem fericiţi sau trişti, nervoşi sau entuziaşti. Ei par să simtă dacă avem probleme şi, mai ales, dacă suntem în pericol. Sunt aproape incredibile mărturiile celor care au fost salvaţi de prietenii lor patrupezi de la accidente tragice şi chiar de la moarte. Pare să fie vorba de telepatie, spun oamenii de ştiinţă, sau, poate, de puteri vizionare. Poate că ai auzit şi tu de câini sau de pisici care ştiu, cu cel puţin un sfert de oră înainte, când vine stăpânul preferat acasă şi se aşază la uşă, chiar dacă nu i-au auzit paşii pe scări sau motorul maşinii.

Puterea telepatiei

Profesorul Rupert Sheldrake, biolog şi cercetător în cadrul Universităţii Cambridge, a adunat peste 4.000 de cazuri în care animalele de casă au dovedit că au puteri vizionare. Unul dintre cazurile aproape incredibile îi aparţine unei tinere de 31 de ani, Jennifer, care a fost salvată de la moarte de căţeluşa ei, Debbie. Într-un moment tulbure din viaţa ei, Jennifer a încercat să se sinucidă înghiţind medicamente. Dar Debbie a intuit intenţia stăpânei sale şi a împiedicat-o să deschidă dulăpiorul cu pastile, arătându-i colţii şi lătrând furioasă. Jennifer a simţit atunci că se trezeşte dintr-un coşmar, s-a întins pe pat, iar căţeluşa ei a păzit-o credincioasă toată ziua. O altă dovadă că telepatia între stăpân şi animal funcţionează e papagalul gri african N’Kisi. Stăpâna lui l-a învăţat 1.000 de cuvinte şi, de câte ori se uită pe o revistă, papagalul descrie fără greş ceea ce vede în fotografii: maşini, oameni, fructe… Numai că, uimitor!, stăpâna lui nu este în aceeaşi cameră. Dr. Rupert Sheldrake i-a supus pe cei doi unor teste repetate, iar N’Kisi a recunoscut, în majoritatea cazurilor, fotografiile la care se uita stăpâna lui, dovedind că îi poate citi gândurile.

Mesaje tainice din viitor

Telepatia poate explica multe întâmplări ciudate cu animale de casă. Dar mai sunt situaţii misterioase în care telepatia nu pare să fi avut vreun rol. Franţuzoaica Adele conducea spre casă, într-o seară, cu pisica ei dormind pe bancheta din spate a maşinii. La un moment dat, pisica a început să se agite, a sărit pe scaunul din faţă şi a muşcat-o de mână. Stupefiată, Adele a oprit maşina. La câţiva metri în faţa ei, un copac bătrân s-a prăbuşit pe şosea. Dacă pisica nu ar fi oprit-o, amândouă ar fi murit strivite în maşină. Elizabeth, o tânără englezoaică, regretă nespus că nu şi-a ascultat câinele, care a încercat să o avertizeze că o pândeşte un pericol de moarte. Într-o dimineaţă, micul patruped, de obicei calm şi afectuos, a început să latre la ea, să o mârâie furios şi s-a trântit în faţa uşii, să nu o lase să plece de acasă. L-a închis în bucătărie, unde a continuat să urle. Două ore mai târziu, Elizabeth avea un accident de maşină în urma căruia a intrat în comă. Câinele presimţise întreaga tragedie şi, cât timp stăpâna lui a fost în stare critică, a fost şi el nervos şi agitat.

MOTANUL CARE SIMTE MOARTEA

Povestea motanului Oscar care trăieşte într-un sanatoriu din statul american Rhode Island şi prevede moartea pacienţilor este deja celebră. Pisoiul îşi petrece timpul plimbându-se de la un salon la altul, dar când simte că unul dintre pacienţi urmează să moară, rămâne alături de el ore întregi. Doctorul David Dosa a studiat îndelung comportamentul felinei. În ultimii ani, Oscar a „prezis” fără greş decesul a 50 de pacienţi, aşezându-se lângă patul lor cu câteva ore înainte de moarte. Dr. Dosa crede că Oscar „miroase” moartea, aşa cum unii câini sunt capabili să „miroasă” cancerul, de fapt substanţele pe care le emană ţesuturile afectate de boală ale organismului. Motanul a fost crescut pe culoarele sanatoriului de mic, alături de alte cinci pisici, dar nici una nu mai are abilităţile lui. Medicii din sanatoriu sunt atât de siguri de predicţiile lui Oscar, încât cheamă imediat rudele şi prietenii pacientului aflat pe moarte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter