Anca Bucur, Miss Fitness Universe 2013, pregătiri pentru concursul mondial. Ce mănâncă şi cum se antrenează

Anca Bucur, antrenor și consultant în fitness, este singura româncă dublu medaliată în cadrul concursului mondial de fitness “Miss Fitness Universe”, organizat în Miami, Statele Unite ale Americii. În urmă cu doi ani, Anca a impresionat juriul și a câștigat marele premiu iar în 2013 i-a cucerit din nou pe americani, acordându-i titlul suprem la categoria profesioniști.

Mai sunt doar 3 săptămâni până la ediţia 2014 a Campionatului Mondial de Fitness din Florida. Cu ce gânduri participi ?
Asa este, mai sunt doar 3 saptamani pana la marea competitie pentru care ma pregatesc intens. De ce spun „marea competitie”? Pentru ca fac parte dintr-o divizie a profesionistilor, elita fitness-ului mondial. Va fi un concurs foarte strans, iar detaliile mici vor face diferenta. Imi doresc ca forma mea fizica si psihica sa fie perfecta, restul nu depinde de mine. Si in acest an cei din juriu vor avea o misiune foarte grea in a aprecia si aprecia si desemna castigatorul.
Anca Bucur, Miss Fitness Universe 2013, pregătiri  pentru concursul mondial. Ce mănâncă şi cum se antrenează

Povesteşte-ne puţin din culisele acestui eveniment sportiv mondial. Care e atmosfera, cum se desfăşoară concursul ?
Adesea sunt intrebata ce se intampla acolo, cum e atmosfera. Este al 5 -lea an consecutiv de cand particip la aceasta competitie in Miami si, de la an la an, devin tot mai indragostita si implicata in tot ce inseamna fitness, sanatate si frumos. Acolo intalnesc sute de femei frumoase, amatori si profesionisti, concurente care au povesti impresionante ( transformare uluitoare fizica, mamici care arata exemplar, antrenori de fitness care isi depasesc limitele, sportivi de performanta cu programe spectaculoase, modele si vedete din lumea fitness-ului ). Ca si program, prima zi  este un mai mult tehnica si implica multe detalii logistice:  inscrierea, primirea numarul de intrare in concurs,  ordinea intrarii in competitie, predarea suportului audio cu muzica exercitiului. Apoi urmeaza cateva repetitii pentru deschiderea oficiala si sedinta foto individuala si de grup cu presa, plus o intalnire de cunoastere cu toti participantii. Totul se intampla foarte repede si foarte intens, nci nu iti dai seama cand incepe competitia.
Anca Bucur, Miss Fitness Universe 2013, pregătiri  pentru concursul mondial. Ce mănâncă şi cum se antrenează

Este un concurs complex şi foarte solicitant, iar juriul este atent la foarte multe detalii. Care sunt criteriile de jurizare ?
Pentru nota finala juriul ia in considerare urmatoarele lucruri: 45% exercitiul fizic – unde trebuie sa aratam tot ce e mai bun timp de 2 minute ( executie, dificultate, intensitate, creativitate),  45% proba costumului de baie – defilam intr-un costum de baie mai pretios si nonconformist decat cel cu care mergem la plaja de regulaJ, unde suntem punctate pentru: mers, pozitie, conditie fizica, simetria muschilor, care trebuie sa se vada natural, frumusete si atitudine (suntem depunctate daca nu avem feminitate sau daca ne incordam ), 10% interviul, ale carui intrebari sunt trase la sorti in momentul respectiv  (aceasta proba este parcursa doar de fetele care ajung in  top 5). Desi apreciez ca aceasta utima proba, cea a interviului este una subiectiva, este  una foarte importanta si decisiva, in urma ei fiind desemnta castigatorul.  In aceasta competitie costumele sunt foarte importante, iar eu sunt privilegiata, pentru ca anul acesta, cel care mi le va crea este Catalin Botezatu. Am stabilit impreuna modelul si culoarea si sunt convinsa ca rezultatul va fi peste asteptari!
Anca Bucur, Miss Fitness Universe 2013, pregătiri  pentru concursul mondial. Ce mănâncă şi cum se antrenează

Ai un program nutriţional special în această perioadă mai intensă sau pur şi simplu urmezi regimul de viaţă sănătos cu care organismul tău este deja învăţat ?
Programul meu din perioada de pregatire pentru concurs este putin diferit fata de ceea ce fac si mananc in fiecare zi.  Altfel, nu as avea cum sa ma mention pe toata perioada anului cu un procent minim de grasime. Mi-am facut un obicei si mananc sanatos in fiecare zi, dar intre competitii, ma rasfat din cand in cand cu un preparat pe care nu il pot consuma in perioada de pregatire. Este normal si firesc de altfel. Nu putem sa avem restrictii in permanenta. Asa cum avem nevoie de concediu de odihna, la fel si corpul trebuie lasat (o zi, doua ) la un interval de 2-3 luni in care ii dai ceea ce iti cere:) Eu cred foarte mult in echilibru. De altfel, produsele Herbalife ma ajuta sa fac fata programului intens si strict, in functie de pregatire, folosind produse diferite. Trebuie sa stii de ce are nevoie corpul tau ca sa il ajuti sa functioneze corect.
Anca Bucur, Miss Fitness Universe 2013, pregătiri  pentru concursul mondial. Ce mănâncă şi cum se antrenează

Ai un mesaj pentru cei care stau încă pe gânduri şi nu ştiu dacă să se apuce de sport ?
Miscarea aduce sanatate, fericire , o buna dispozitie, energie pozitiva, eliberare de stres si un corp armonios. Inceputul este mai greu, insa o data ce pornesti la drum, nu vei mai vrea sa te opresti. Pe toti iubitorii sportului ii astept pe pagina mea de Facebook, Anca Bucur Miss Fitness, unde postez mereu  mesaje motivationale si mici secrete din spatele pregatirii mele.
Anca Bucur, Miss Fitness Universe 2013, pregătiri  pentru concursul mondial. Ce mănâncă şi cum se antrenează
Cine este Anca Bucur?
La vârsta de 3 ani, Anca începe să ia lectii de balet. Însă visul ei era să facă parte din Centrul Național Olimpic de la Deva. Cu sprijinul mamei, la vârsta de 7 ani, pleacă din orașul ei natal și începe să se antreneze pentru gimnastică artistică. După 3 ani de gimnastică artistică, Anca a simtit că ce o reprezenta cu adevărat era gimnastica aerobică, fiind ulterior selectată pentru Lotul Național de Tineret din Constanța, unde a câștigat medalia de bronz pe echipe și s-a clasat pe locul patru la individual, în cadrul Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică din Bulgaria. În anul 2005, a fost selectionată pentru Lotul Național de Seniori din București, dar chiar înainte de Campionatul European si-a rupt umărul drept și a fost nevoită să întrerupă antrenamentele pentru o perioadă lungă de timp. La sfârșitul anului 2006, a decis să se retragă din Lotul Național de Aerobic și a început să lucreze ca un instructor de fitness și aerobic.
Printre cele mai prestigioase titluri câștigate de Anca se numără locul întâi la Miss Fitness Universe Florida USA, locul doi la Miss Fitness America World Championship Las Vegas, Locul doi la la Paris Fitness Europe si la Rome Fitness Europe și locul întâi la Miss Fitness Universe Miami, categoria profesioniști. În 2014, Herbalife o va sprijini în optimizarea programului de nutriție ca parte din pregatirea pentru concursurile programate: „Miss Fitness Universe” Miami (iunie) și „Fitness America” Las Vegas.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter