IT & Gadgets: Ce sunt ceasurile smart şi ce poţi să faci cu pantofii care vorbesc

De Diana Zagrean, pe

Bărbaţii iubesc gadgeturile, dar există şi multe femei care apreciază “jucăriile” tehnologizate, care ne fac viaţa mai uşoară. De la smarphone-uri şi tablete, la ceasuri smart şi monitoare de fitness portabile, lumea tehnologiei ne oferă tot felul de minunăţii. Iată ce sunt smartwatch-urile, pantofii sport smart şi motivele pentru care merită să investeşti în gadgeturi inteligente.
Un raport recent realizat de o mare companie financiară arată că piaţa dispozitivelor smart este abia la început, cu nişe care ar putea aduce vânzări de peste 30 de miliarde de dolari în fiecare an.
Raportul mai spune şi că dacă Apple ar scoate mâine un iWatch (ceas smart, cu funcţii complexe), compania ar adăuga anual 10 miliarde de dolari din vânzarea gadgetului.

Ce este şi ce face un smartwatch?

Smartwatch, sau ceasul inteligent are mai multe funcţii, în afară de cele clasice de cronometrare şi măsurare a timpului. Există momentan 9 modele scoase pe piaţă şi acestea au următoarele caracteristici: conexiune wireless la smartphone sau tabletă (toate alertele de pe telefon le vei primi pe ceas), senzori biometrici care îţi măsoară pulsul, indicele masei corporale şi alte funcţii vitale, citire a amprentei pentru blocarea accesului, ştiri, informaţii de interes accesibile prin touchscreen şi multe altele. Iată, mai jos, un exemplu de smartwatch de la Google, numit Nexus.

Citeşte şi Gadgeturi pentru copii: Pijamale smart pentru un somn liniştit

Pantofi smart

Dacă ceasurile smart nu vă impresionează, ce spuneţi de pantofii care vă avertizează că …se plictisesc dacă staţi prea mult într-un singur loc?
Lumea gadgeturilor se află în veşnică expansiune, astfel că cererea pentru dispozitive smart cât mai variate creşte în fiecare an.
Google a dezvăluit planurile de a lansa pantofii sport smart (Google Shoes), în colaborare cu Adidas.
Pantofii smart au un dispozitiv ataşat la şireturi care include un accelerometru şi un giroscop. Astfel, pantofii ştiu ce faci în fiecare moment şi te anunţă despre intenţiile lor prin cele peste 250 de expresii înregistrate.
Astfel, dacă stai prea mult pe loc, pantofii smart te vor anunţa că se plictisesc şi e cazul să o iei din loc. La fel, dacă eşti la sală, pantofii te vor felicita.
Pe lângă partea amuzantă a acestei funcţii, pantofii se pot sincroniza cu smartphone-ul şi toată lumea poate afla unde eşti şi ce faci ca să te menţii în formă.

Citeşte mai departe despre dispozitivele smart care te ajută să slăbeşti şi despre alte gadgeturi simpatice care se vor lansa în curând, pe pagina următoare!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter