Alinierea planetelor, mai devreme decât predicţia mayaşă

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pevăzută să aibă loc în decembrie 2012, cruciala aliniere a planetelor s-a întâmplat mai devreme decât au profeţit mayaşii.
Începând din această perioadă, timp de câteva săptămâni, oamenii pot vedea cu ochiul liber alinierea spectaculoasă a planetelor care se vor poziţiona pe linia ecliptică a Soarelui, adică orbita imaginară parcursă pe cer.  

Astfel, planetele Mercur, Venus, Marte şi Jupiter vor putea fi vazute cu ochiul liber la orele dimineţii, în condiţii de cer senin, în timp ce Uranus şi Neptun vor putea fi observate cu telescopul sau binoclul.

Alinierea planetelor pe cer este un fenomen extraordinar din punct de vedere astronomic şi unul destul de rar, ultimul având loc în anii 1980, despre care unii au prefigurat şi atunci un sfârşit terifiant al lumii.

Totuşi, oamenii de ştiinţă spun că alinierea planetelor nu poate provoca schimbări geologice şi în niciun caz nu va produce sfârşitul lumii, dovadă fiind faptul că în ultimele două luni, aproape toate planetele s-au aşezat pe orbita solară, ceea ce, se pare, nu a produs nicio schimbare extraordinară.

Fascinaţi în aceeaşi măsură de acest spectacol planetar, astrologii în schimb îmbrăţişează teoriile fataliste. De asemena, unii cercetători au descoperit că alinierea planetară, care va avea loc pe 21 decembrie 2012, va produce o convergenţă cu piramidele de la Giza, Egipt, lucru care va fi fatal pentru omenire.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter