Accesul la Facebook, blocat timp de o lună într-o întreagă țară

De Oana Savin, pe
Platforma de socializare Facebook va fi blocată timp de o lună, într-un experiment care va vedea impactul fake news și impactul site-ului de socializare asupra populației din Papua Noua Guinee.

Astfel, Guvernul din PapuaNoua Guinee a anunțat că această întrerupere va permite ministerului comunicațiilor să analizeze ce persoane folosesc platforma și în ce scop, precizând că există îngrijorări privind bună-starea socială, securitatea și productivitatea.

Citește și: Facebook a șters peste 580 milioane de conturi false

„Această perioadă de timp ne va permite să colectăm informaţii despre utilizatorii care se ascund în spatele fenomenului de fake news, utilizatorii care încarcă materiale pornografice, sau utilizatorii care postează informaţii eronate în scopuri de manipulare” a declarat ministrul Comunicațiilor, Sam Basil, citat de The Guardian.

Citește și: Facebook va lansa un serviciu de matrimoniale

Potrivit acestuia, riscurile și vulnerabilitățile pe care Facebook le prezintă sunt mult mai mari decât cele reprezentate de atacurile cibernetice și include posibilitatea ca Facebook să acţioneze ca o platformă de advertising necontrolată, ameninţând astfel productivitatea oamenilor, în special a copiilor şi a angajaţilor.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter