Acasă: Cum faci curăţenie fără prea mult efort?

De Libertatea pentru femei, pe

Casa e un haos și nimic nu pare să ajute? Dacă îți propui țeluri mici, dar pe care să le îndeplinești în fiecare zi și îi mai implici și pe ceilalți, locuința va arăta impecabil.
Ce ai de făcut este să creezi o rutină, ca zilnic toți să îndepliniți câteva sarcini. În plus, îți propunem câteva trucuri, ca astfel de activități să fie chiar amuzante și, încet-încet, treaba să înceapă să meargă ca pe roate.

► Lista cu ce aveți de făcut

Creează o listă de început, cu tot ce ar trebui făcut în casă. O idee ar fi să stai în fiecare cameră și să te uiți în jur, notând tot ce trebuie aranjat. Apoi scrie, în dreptul fiecărui punct, frecvența. De exemplu, o dată pe zi, o dată pe săptămână, o dată la șase luni etc. Fă un calendar cu treburile și în fiecare duminică notează pe hârtii colorate (o culoare pentru adulți, alta pentru copii) sarcinile din săptămâna respectivă.
Membrii familiei vor trage bilețele și se vor ocupa fiecare de ceva în zilele următoare. O altă idee, dacă ai copii mari, ar fi să împarți casa pe zone și fiecare membru al familiei să deţină o zonă a lui de care să aibă grijă (cum ar fi bucătăria, camera copiilor, sufrageria, holul etc.). Se poate face un concurs cu cine are zona cea mai ordonată și mai curată.

► Rutina de dimineață și seară

Va fi mai ușor dacă fiecare își va face o rutină pe care să o parcurgă în fiecare dimineață, seară și la anumite ore, când programul îi permite. Se introduce un anumit obicei o dată, cum ar fi să-și facă patul în fiecare dimineață. După ce acesta a intrat în rutină, se implementează un altul. Chiar dacă ați sărit o zi, important este să perseverați. O altă idee ar fi să propui, tot ca un joc, ca fiecare membru al familiei să pună un lucru la loc atunci când iese dintr-o cameră. Bineînțeles, de dorit ar fi ca fiecare să pună la loc un lucru după ce l-a folosit. Astfel, nimeni nu va trebui să stea să facă ordine mai mult timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter