A fost multimilionar, dar acum trăiește singur pe o insulă pustie de 20 de ani

De Amelia Matei, pe
David Glasheen, în vârstă de 73 de ani, a decis în urmă cu două decenii să renunțe la averea care îi mai rămăsese și să se mute singur pe o insulă deșertică din nord-estul Australiei. Singurul lui companion este un cățel.

Fostul milionar, în vârstă de 73 de ani, s-a mutat pe insula Restoration, aflată la nord-est de coastele Australiei, în mai 1997, după ce întreaga sa avere s-a evaporat în momentul în care bursele s-au prăbușit în 1987. Se estimează că averea sa ajunsese undeva la 28,4 milioane de dolari.

După ce a pierdut propria companie de minerit aur, în Papua Noua Guinee, mariajul fostului om de afaceri s-a destrămat.

De atunci David Glasheencare, a trăit doar împreună cu câinele său, renunțând la viața sa de lux pentru a se cufunda într-o viață foarte diferită, ducându-și existența cu extrem de puține resurse, dar fiind total fericit.

„Când am venit aici, eram avid după bani. Banii sunt cei care îi îmbolnăvesc pe oameni. Căsnicia mea s-a destrămat tot din această cauză. Totuși, când ești pe cont propriu, îți lipsesc o conversație inteligentă și contactul fizic cu alți oameni”, a mărturisit David unui jurnalist care e decis să realizeze un reportaj despre viața fostului milionar.

Acum, omul trăiește într-o cabană din lemn, iar alături de el este doar cățelul Dingo. Supraviețuiște doar cu facilități minime și face rost de electricitate cu ajutorul unui generator și a unor panouri solare.  Bărbatul are chiar și Internet și un canal de Youtube, unde postează filmulețe.

Însă, pe lângă asta, David trebuie să facă față provocărilor din sălbăticia australiană.

„Aici sunt șerpi, păianjeni și crocodili, dar este un loc mai ferit și sigur decât în alte părți ale lumii, de unde auzi despre atacuri teroriste. Îmi place aici, am siguranța mea. Nu contează cât de bătrân și dur ești, tot vrei să mergi la culcare știind că nu o să fii atacat”, explică David Glasheen.

Omul părăsește insula doar o dată pe an, când merge în civilizație pentru a-și lua hrană. Spune despre insulă că este locul în care vrea să trăiască până la sfârșitul vieții și nu s-ar muta de aici „nici pentru toți banii din lume”.

„Vreau să mor aici. Este Raiul meu pe pământ”, explică David Glasheen.

Citește și – Visul caraibian: A lăsat un job de 95.000 dolari, ca să vândă îngheţată pe plajă

Citește și – Insula Păpușilor, locul care îți dă fiori

Foto – Captură Youtube/ Docastaway

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter