S-a născut pământeanul cu numărul 7 miliarde

De Nicoleta Galeteanu, pe

Populaţia lumii a ajuns de 7 miliarde de oameni, conform Naţiunilor Unite, pământeanul care a marcat acest moment istoric fiind o fetiţă filipineză.
Fetiţa, care a devenit celebră pentru faptul că a stabilit pragul de 7 miliarde de oameni, a fost botezată Danica Camacho, iar fotografia ei a fost făcută publică imediat după naştere.

Naşterea copilului a fost sărbătorită nu doar de părinţii lui, ci şi de reprezentanţii Naţiunilor Unite care au organizat o scurtă ceremonie de întâmpinare a micuţei, cu un tort pe care a fost scris numărul istoric al locuitorilor globului.  

Moment aniversat, prognoze fataliste 

Statisticile arată că rata natalităţii creşte într-un ritm alarmant, ceea ce ar putea fi un lucru îngrijorător, în opinia experţilor, care atrag atenţia asupra resurselor limitate ale planetei. Astfel, potrivit lor, „în următorii 50 de ani vom avea nevoie de 3 planete care să ne susţină”, arată aceştia.
 
Fiind mai multe guri de hrănit, mai multe nevoi privind adăpost şi servicii medicale, resursele limitate ale planetei vor deveni din ce în ce mai puţine, se explică în raportul Naţiunilor Unite, care prevede o creştere de 2,3 miliarde de oameni până în 2050.

În 1999, populaţia lumii a atins cifra de 6 miliarde, iar cifra de 8 se aşteaptă să fie atinsă în 205. Până la sfârşitul secolului, se esstimează că am putea ajunge la 10 miliarde de oameni.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter