6 romane thriller care te vor ține cu sufletul la gură

De Carmen Ghibuțiu, pe Ultimul update Luni, 01 mai 2017, 11:52
Dispariții pline de mister, răzbunări, crime, spionaj – acestea sunt câteva dintre ingredientele care asigură succesul oricărei cărți  din categoria thriller sau mistery. Suspansul răzbate din fiecare pagină, iar dacă îți place să descoperi intrigi și scenarii care adesea par puțin plauzibile și greu de descifrat, îți recomandăm să te inspiri pentru lecturile tale din lista de mai jos. 

„A doua fată” de Maggie Mitchell

editura Rao

Două fete sunt răpite și duse într-o cabină dintr-o pădure, unde dezvoltă alături de răpitorul lor carismatic o relație confuză de ură și iubire. Douăzeci de ani mai târziu, una dintre ele, acum profesor de engleză, scrie o carte despre această dramă. Cealaltă, actriță în L.A., citește scenariul filmului în care urma să joace și descoperă o poveste terifiantă, foarte cunoscută. (Editura RAO, 336 pagini, 39,99 lei)

„Cei care merită să moară” de Peter Swanson

editura Litera

Ted Severson o întâlnește pe fascinanta Lily Kintner pe parcursul unui zbor de noapte de la Londra la Boston. Cei doi încep un joc al adevărului și ajung să-și povestească detalii foarte intime. Ted îi spune că are o căsnicie ratată, e convins că soția îl înșală și, mai în glumă, mai în serios, afirmă că ar fi în stare să o ucidă. Lily îi propune să-l ajute, argumentând că, la urma urmei, unii oameni – de pildă, o soție mincinoasă și infidelă – merită să moară… (Editura Litera, 320 pagini, 29,90 lei)

„Cotloane întunecate” de Ruth Rendell

editura Trei

După moartea tatălui său, Carl Martin moștenește o casă mare și frumoasă în centrul Londrei, al cărei etaj îl închiriază primei persoane doritoare, Dermot McKinnon. Aceasta e prima greșeală. A doua mare greșeală este faptul că a păstrat colecția bizară de „remedii” homeopatice a tatălui său, iar a treia este să vândă cincizeci de pastile pentru slăbit din colecția tatălui unei prietene, care ulterior este găsită moartă. (Editura Trei, 264 pagini, 35 lei)

„Cu sânge rece ”de Truman Capote

editura Art

Crima multiplă de la finalul anului 1959 dintr-un orășel din Kansas a zguduit America. Patru membri ai unei familii au fost uciși într-o noapte, aparent fără vreun motiv. Pentru a scrie cronica acestei crime, Truman Capote s-a documentat timp de șase ani, fiind ajutat și de scriitoarea Harper Lee. Cei doi au mers pe firul investigaţiei care a dus la prinderea ucigaşilor, prezentând în paralel eforturile poliţiei şi acţiunile celor doi făptaşi. „Cartea lui Truman Capote îţi îngheaţă sângele în vine şi-ţi pune mintea la contribuţie. Un roman zguduitor.“ The New York Review of Books (Editura Art, 432 pag., 33 lei)

Citește și 3 romane noi pentru amatorii de suspans 

„Mila 2.0” de Debra Driza

editura Nemira

Mila s-a „născut” într-un laborator secret și are puteri supraomenești. Află aceste lucruri atunci când la ușa ei apar câțiva oameni mascați care vor să fure tehnologia ascunsă în ea, iar ea constată că, pentru a rămâne în viață, nu are altă șansă decât să fugă. Nu poate avea încredere în nimeni, iar viețile celor dragi sunt și ele puse în pericol. O carte plină de suspans până la ultimele pagini. (Editura Nemira, 400 pagini, 39,90 lei)

„Gândește-te la un număr” de John Verdon

editura Paladin

Ce ai face dacă ai primi o scrisoare în versuri în care un necunoscut îți spune că îți știe cele mai ascunse secrete și îți cere să te gândești la un număr? Și ce ai crede dacă necunoscutul ar ghici numărul la care te-ai gândit? Detectivul Dave Gurney se lasă atras în rezolvarea enigmei. Povestea se complică atunci când este ucis destinatarul scrisorilor, un prieten din facultate al detectivului, și apoi se produc alte trei crime cu același mod de operare. (Editura Paladin, 344 pagini, 25 lei)

Citește și Cartea sau filmul? 5 romane ecranizate în 2016 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter