5 cărți bestseller de citit la plajă vara aceasta

De Unica.ro, pe

Ți-ai pus în bagaj costumul de baie, loțiunea de plajă și ochelarii de soare, dar nu poți pleca la mare fără o carte captivantă. Fie că preferi romanele de dragoste, cele polițiste, biografiile unor personalități care au marcat istoria sau cărțile ușoare, amuzante, care să te binedispună, cu siguranță vei găsi în recomandările de mai jos ceva pe placul tău. În plus, acesta este cel mai bun moment în care să îți comanzi cărți pentru vara aceasta, deoarece pe Elefant.ro sunt reduceri masive la cele mai bune romane ale momentului. După cum vezi, prețurile sunt mai mici cu până la 50%, așa că este ocazia perfectă să îți înnoiești colecția.

Iată care sunt cele mai bune cărți de citit la plajă în 2018, romane care s-au vândut ca pâinea caldă și despre care toată lumea vorbește acum:

Elena Ferrante – Iubire amară

„Un roman care face observații profunde, dar este dureros de sincer”, scrie The New Yorker despre cartea Elenei Ferrante, în timp ce The New York Times remarcă faptul că vocea „tulburată și furioasă” a autoarei are o forță nemaiîntâlnită într-un astfel de roman. Cartea spune povestea Deliei, care se întoarce în Napoli, orașul ei natal, după moartea învăluită în mister a mamei sale, și încearcă să afle adevărata poveste a familiei sale. În urma unor telefoane misterioase, Delia descoperă un adevăr crunt și tulburător despre ultimele zile ale mamei sale. „Iubire amară” este o poveste care te va ține în suspans și care îți va trezi sentimente nebănuite, pe măsură ce eroina dezgroapă secretele familiei sale, își confruntă propriii demoni și scoate la iveală adevărata față a violenței domestice.

Matt Haig – Cum să oprești timpul

„Prima regulă este să nu te îndrăgostești. Mai sunt și alte reguli, dar asta este cea principală. Nu te îndrăgostești. Nu te gândești la dragoste. Nu rămâi îndrăgostit. Dacă respecți regula asta, totul va fi bine”, scrie Matt Haig. Cartea spune povestea lui Tom Hazard, un bărbat în vârstă de 41 de ani, care suferă de o afecțiune rară care i-a permis să rămână în viață timp de secole. Tom a trăit sute de ani de istorie: a urcat pe scenă alături de Shakespeare, a navigat mări și oceane alături de Căpitanul Cook și a băut cot la cot cu Fitzgerald. Singura dorință pe care o mai are acum este să trăiască o viață obișnuită. Totuși, el are o singură regulă de care să țină cont: să nu se îndrăgostească niciodată. Iar ironia face că încălcarea acestei reguli ar putea fi singurul lucru care să îl salveze.

Tom Ellen, Lucy Ivison – Suflete pereche

O poveste bizară de dragoste, scrisă de doi autori, foști iubiți, care au găsit puterea să treacă peste eșecul relației lor și să își unească forțele pentru a scrie un bestseller plin de umor despre ce înseamnă să îți cauți sufletul pereche și, mai ales, despre încercarea caraghioasă de a-l păstra după ce l-ai găsit.

Yuval Noah Harari – Sapiens. Scurtă istorie a omenirii

„Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, cartea istoricului israelian Yuval Noah Harari, a fost publicată în 2011, iar de atunci a fost tradusă în peste 40 de limbi și a devenit un bestseller internațional, fiind aclamată la nivel mondial și recompensată cu premii precum Wenjin Book Award, oferit de Biblioteca Națională din China.

„Sapiens” încearcă să explice cum, de la cel puțin șase specii de oameni care existau pe pământ în urmă cu 100.000 de ani, a ajuns să mai supraviețuiască doar una. Harari ne pune în perspectivă ecosistemul global, modernitatea, rolul religiei, dar și capitalismul, abordând într-o manieră accesibilă cele mai mari probleme ale omenirii, de la începuturile ei și până azi.

Kirsty Greenwood – Yours Truly

Este drept că a mai trecut moda romanelor de tip „chick lit”, însă asta nu înseamnă că nu mai găsim prin librării cărți ușurele, care se citesc rapid și care ne aduc zâmbetul pe buze. „Yours Truly”, de Kirsty Greenwood, nu a fost încă tradusă în limba română, dar se bucură de un mare succes în străinătate. Cartea spune povestea lui Natalie, o tânără care, la fel ca mulți dintre noi, își ține viața în ordine cu mici minciuni nevinovate. Asta până când este hipnotizată într-un bar, iar a doua zi descoperă cu stupoare că gândurile pe care le ținea până acum doar pentru ea încep să îi iasă pe gură, fără ca ea să le poată controla. O poveste care ne arată ce se întâmplă atunci când minciunile pe care ni le spunem chiar și nouă înșine ies la suprafață și ce s-ar întâmpla dacă de mâine ar trebui să privim în fată toate adevărurile de care am fugit până acum.

Care dintre cărțile de mai sus ți se pare cea mai interesantă? Pe care ai lua-o cu tine la plajă?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: jakkapan

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter