10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

De Adina Rosetti, pe
Intre 22 și 26 noiembrie, la București se desfășoară Târgul de carte Gaudeamus. Editurile s-au pregătit cu cărți pentru toate vârstele, frumos ilustrate, care de abia așteaptă să fie citite de copii! Iată selecția noastră

.

 

Editura Curtea Veche Publishing:

1 „Poveștile Cristinei. O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse” de Cristina Donovici

Poveştile din O girafă în spaţiu şi alte şapte lumi ascunse sunt perfecte pentru a fi citite copiilor înainte de culcare. Vor adormi zâmbind şi vor regăsi în vis fiinţele fantastice pe care şi le imaginează. Ilustraţiile care însoţesc textul, create de Lavinia Fălcan, îi vor ajuta să plăsmuiască personaje magice şi lumi fermecate şi să pătrundă astfel în universul feeric al poveştilor Cristinei.

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

2 „Isadora Moon merge la scoala”, de Harriet Muncaster

Mama ei este zână, tatăl este vampir, iar ea este câte puţin din amândouă! Îndrăgeşte noaptea, liliecii şi costumul negru de balet, dar şi soarele strălucitor, bagheta magică şi îl adoră pe Iepuraşul Roz. Când vine vremea ca Isadora să meargă la şcoală, încă nu ştie ce i se potriveşte. Să fie şcoala de vampiri sau cea de zâne?

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

3 „Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul”, de Adina Rosetti, cu ilustraţii de Cristiana Radu
Cartea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani şi îşi doreşte să răspundă, într-o manieră ludică şi creativă, întrebărilor pe care le pun cei mici despre timp. Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, domnişoara Poimâine, vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă, în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt mici şi nerăbdători să crească mai repede.

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

 

Editura Arthur:

4 „Dosarul Graffiti”, de Ana Rotea
La școala unde învață Detectivii Aerieni, cineva a făcut un graffiti pe tot peretele special de lângă cancelarie. Directorul e furios și vrea să afle cine este vinovatul, așa că-i lasă pe cei mai băgăcioși detectivi din oraș să se ocupe de caz. Așa cum ne-au obișnuit, Marlău, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu și Șerloc pornesc o anchetă contracronometru, se luptă să smulgă mărturii de la suspecți și să pună cap la cap probele adunate. Dar ceasul ticăie, iar peretele urmează să fie văruit. Pe măsură ce cazul avansează, Detectivii Aerieni fac niște descoperiri care îi lasă mască.

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

5 „Harry Potter și Ordinul Phoenix” (volumul 5), de J.K. Rowling
Timpuri întunecate au venit peste Hogwarts. După atacul Dementorilor asupra vărului său Dudley, Harry își dă seama că Voldemort va folosi orice mijloace ca să-l găsească. Sunt mulți cei care nu acceptă că Lordul Întunecat s-a întors, dar Harry nu este singur: un ordin secret se adună în Piața Grimmauld spre a lupta împotriva forțelor întunericului. Harry trebuie să-i dea voie profesorului Snape să-l învețe cum să se protejeze de atacurile sălbatice ale lui Voldemort asupra minții lui. Dar atacurile se întețesc pe zi ce trece, iar Harry e în criză de timp…

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

Editura Cartea Copiilor:

6 „Ziua în care a fugit Somnul”, de Victoria Pătraşcu
Cartea semnată de Victoria Pătraşcu si ilustrată de artista Ágnes Keszeg este una dintre cele mai populare cărţi pentru copii publicate vreodată de un autor român, dramatizată de-a lungul timpului în spectacole de teatru şi radiofonice şi introdusă, începând de anul acesta, într-un manual şcolar. Doi fraţi gemeni, Alex și Ana, își sărbătoresc ziua de naștere. Împlinesc patru ani şi, la această vârstă, nu poți să-ți pui o dorință oarecare când sufli în lumânările de pe tort. Trebuie să-ți dorești ceva foarte important! De pildă, să nu mai dormi niciodată. Gata cu somnul, cine are nevoie de el? N-ar fi nemaipomenit să te poți juca tot timpul? Însă Somnul aude dorinţa copiilor şi, furios, se hotărăşte să nu se mai întoarcă niciodată la ei.

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

7 „Păturica lui Jane”, de Arthur Miller
Singura carte pe care marele dramaturg Arthur Miller a dedicat-o copiilor. De când s-a născut, Jane are o păturică roz, moale și călduroasă, de care nu se poate despărți. Trebuie s-o aibă alături tot timpul: în brațele mamei, la masă, la joacă sau în pătuț, când doarme. Dar Jane crește. Zi după zi, descoperă tot mai mult din lumea din jur. Zi după zi, poate să facă tot mai multe lucruri. Dar nici păturica roz nu rămâne la fel. Puțin câte puțin, se destramă şi se face tot mai mică, iar Jane își dă seama că totul se schimbă odată cu trecerea timpului.

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

 

Editura Nemi:

10 “Fetita care a salvat Craciunul”, de Matt Haig
Când Amelia vrea să-și vadă o dorința îndeplinită știe exact cu cine trebuie să vorbească – cu Moș Crăciun. Dar Amelia nu e tocmai o fată obișnuită. Și, după cum va află și Moș Crăciun, dacă vrea să aibă parte de Crăciun, o să cam aibă nevoie de puțin ajutor. Dar magia în care-și dorește să creadă începe să pălească, iar Moș Crăciun are alte griji pe cap că să mai stea să se gândească la niște dorințe imposibile: elfi supărați, reni care cad din cer, troli nervoși… și chiar e posibil să fie anulat și Crăciunul.

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

Editura Humanitas:

9 “Timeline. O călătorie prin istoria lumii”, de Peter Goes
Atlasul deschide o panoramă splendidă pentru cei mici și cei mari. Îi ajută să privească în trecut și să descopere istoria lumii de la Big Bang până în zilele noastre, într-o serie de desene minunate: de la dinozauri la aventura spațială, de la egipteni și romani la huni și vikingi, de la cavalerii medievali până la marii exploratori. Cititorii vor afla, de asemenea, o mulțime de informații interesante despre marii războinici și artiștii celebri, gânditorii greci, apariția scrisului, dinastiile Chinei antice, Vestul Sălbatic, războaiele mondiale, epoca Flower Power și multe altele.

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

10 “De la mic la mare. Atlasul minunilor lumii”, de Kate Baker şi Zanna Davidson, cu ilustrații de Page Tsou
Acest atlas este un adevărat răsfăţ vizual. Pagină după pagină veţi fi martori la miracolul superlativelor planetei noastre – cei mai mari dinozauri din istorie, cele mai puternice furtuni, cei mai înalţi copaci, animalele marine care trăiesc la cea mai mare adâncime, cele mai mari insecte şi alte asemenea uimitoare recorduri ale naturii. Răsfoiţi, adunaţi informaţii şi satisfaceţi-vă curiozitatea, pe măsură ce descoperiţi minunăţiile lumii în care trăim, de la cel mai înalt vârf muntos până în străfundurile oceanelor…

10 cărți pentru copii de neratat la Târgul de carte Gaudeamus

 

Foto sus: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter