1 iunie, Ziua Copilului. Activități dedicate copiilor, în mai multe orașe din țară

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 iunie 2022, 11:35

1 iunie, Ziua Copilului, este un prilej de bucurie și de sărbătoare pentru copiii din România și din alte țări. Pentru că este o zi atât de specială pentru cei mici, în mai multe orașe din țară sunt organizate evenimente dedicate lor. 

Cuprins

1 iunie, Ziua Copilului, este o ocazie perfectă pentru părinți de a petrece momente speciale alături de micuții lor. Este ziua celebrării copilăriei, cu bucurie și distracție. De aceea, în mai multe orașe din țară au fost organizate evenimente care să le aducă zâmbetul pe buze copiilor și să le creeze clipe de neuitat.

Vezi și Ce felicitări și urări poți trimite de Ziua Copilului. Mesaje de 1 iunie, Ziua Copilului

Iată unde puteți merge cu micuții voștri.

Activități dedicate copiilor de 1 iunie, Ziua Copilului

Senatul Copiilor

Evenimentul va fi organizat de 1 iunie în grădina Senatului României de către Camera Superioară a Parlamentului în colaborare cu UNICEF România. Parteneri vor fi Opera Comică pentru Copii, Teatrul Masca, Teatrul Ţăndărică și Circul Metropolitan Bucureşti.

Cu această ocazie, copiii se vor putea recrea prin activităţi sportive, artistice şi educative. Grădinile Senatului vor fi deschise începând cu ora 10 (intrarea A1 – Calea 13 Septembrie nr. 1-3 și B1-SPP Str. Izvor nr. 2-4). Accesul va fi exclusiv pietonal.

Condițiile de participare, conform Hotărârii CNSU:
– adeverință de vaccinare (minimum 10 zile de la rapel);
– test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore;
– test antigen nu mai vechi de 24 de ore;
– test anticorpi.

„Ziua Internaţională a Copilului reprezintă principalul moment din an pentru promovarea drepturilor copilului, fiind şi o ocazie de a iniţia acţiuni de conştientizare a faptului că dezvoltarea armonioasă a copilului prin diferite activităţi trebuie să fie o preocupare permanentă a oricărui părinte”, se arată într-un memorandum intern al Senatului.

Teatru pentru copii de 1 iunie

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța invită publicul la evenimentele ce se vor desfășura la sediul instituției, din strada Aristide Karatzali, nr. 16, în ziua de marți 1 iunie 2021.

Începând cu ora 11.00, micuții sunt așteptați la un spectacol oferit gratuit, în această zi specială, și anume piesa adaptată după povestea lui Samuel Marșak „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”.

Spectacolul recomandat etapei de vârstă 3+, a fost pus în scenă la Teatrul „Căluțul de Mare” de MC Ranin și Lică Gherghilescu, iar muzica a fost realizată de Dumitru Lupu.

Vizite la muzee de Ziua Copilului

De 1 iunie, Ziua Copilului, accesul este gratuit pentru copii la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, din Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 – 127, București.

„Vă așteptăm să descoperiți de la comori arheologice, arcuri și săgeți medievale, armuri, scene de luptă, regi și regine până la costumul de cosmonaut și obiecte folosite în spațiu de singurul, până acum, astronaut român – Dumitru Prunariu”, transmite instituția.

Și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală oferă în dar tuturor copiilor intrarea gratuită în expoziția permanentă a muzeului, precum și posibilitatea de a participa gratuit la ateliere online pe platforma digitală ZOOM! Programul de 1 iunie va începe la ora 10:00 și se va desfășura până la ora 17:00.

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) a pregătit pentru 1 iunie un program divers de evenimente și activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă expoziții de benzi desenate și de fotografii cu imagini din copilăria scriitorilor sau să participe la ateliere de spus povești, de creativitate și de căutare de comori. De asemenea, vor avea loc un mini-maraton de lectură în Grădina MNLR, o proiecție de film pe tema copilăriei și un concert de muzică semnat de Tic Petroșel.

Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii, din București, sărbătorește în acest an Ziua Copilului printr-un maraton de cinci zile cu activități pentru întreaga familie.

Pe lângă toate atracțiile de la sediu – musicalul „Peter Pan” în Sala Mare, concertul-lecție „Petrică și Lupul” în aer liber, oferit cadou pe scena de la Căsuța din Copac, tiroliană și escaladă la Aventura Parc, suspans și curiozitate la Escape Room, piscină cu bile în Sala UnderGrant, cinema în sală și în aer liber, ateliere de creație, mașinuțe, bărcuțe, trenuleț, labirint și fluturi în Grădina OCC – echipa instituției din Calea Giulești nr. 16 va fi prezentă și în Grădina Palatului Parlamentului, la Senatul Copiilor, și în centrul comercial AFI Cotroceni, unde vor avea loc numeroase ore deschise susținute de profesorii de la Atelierele „Micul Artist”.

Musicalul „Peter Pan”, în regia Antoanetei Cojocaru, este titlul care se va juca în următoarele două weekenduri în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, iar pe 1 iunie, publicul este așteptat la două reprezentații – la ora 11:00 și la ora 17:00. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

De asemenea, copiii primesc pe 1 iunie cadou două reprezentații în aer liber ale basmului simfonic „Petrică și Lupul”, concert susținut în aer liber, pe scena de la Căsuța din Copac, în incinta OCC, la orele 12:00 și 18:30.

Citește și: Lavinia Petrea: Vreau să cresc copii independenți!

Cum îi putem face pe tineri interesați de artă?

Hai să ne jucăm! Cum și cu ce?!

Lavinia Petrea: Prezența tehnologiei în viața copiilor

Activități de 1 iunie, Ziua Copilului, în mai multe orașe din țară

La Timișoara, copiii, alături de părinții lor, se pot bucura de o mulțime de activități de 1 iunie, Ziua Copilului. Aceștia sunt așteptați în Parcul Copiilor din Timișoara pentru a sărbători așa cum se cuvine această zi specială.

Amfiteatru

10 – „Ursul păcălit de vulpe”, cu Teatrul Merlin
11- Dans de societate, cu Magnum Team
11:30 – „Dacă muzica ar fi o poveste”, spectacol muzical, realizat cu concursul Ansamblului Timișul, al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara
12:30 – Atelier de instrumente muzicale și spectacol de dansuri populare cu Ansamblul Timișul Junior
14 – Grupul de chitariști Beg’Art
14:20 – Școala Live Muse Art
15 – Incubatorul de Artă
15:45 – Mini-Mini Reflex
16 – Pro Muzica & Cultura
16:45 – Școala de dans Denisse
17 -„Flori timișene”– dansuri populare
17:15 – Pauză
18 – „Banat de poveste”, spectacol cu Asociația Teatru pentru Tine

Ateliere:

Artă și tradiție

10 – 20 – Ateliere meșteșugărești: confecționare de păpuși tradiționale (Andrei Racu), demonstrații de împletituri din nuiele (Dinu Perva), atelier de turtă dulce (Suzana Szenasi).
Banat de poveste

10 – 20 – Ateliere multiculturale. Copiii sunt invitați să descopere poveștile lui Tarzan, Illy, Herta Müller și Traian Vuia. Se vor picta cești de cafea, se vor construi avioane. Cei mici vor citi povești cu Bufnițele.
Sport & Voie bună

12 – 13 – Jocuri și concursuri distractive
13 – 14 – Yuhuu: dans pentru copii
14 – 15 – Fit dancing mom
15 – 16 – Kineto-Fun
16 – 17 – Yuhuu fit mom
17 – 18 – Sport și îndemânare pentru cei mici

Palatul Copiilor – activități specifice

„Sărbătoarea Copilăriei – Viitorul sunteți voi” la Iași

Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Palatul Copiilor, Asociația ART – Meșteșugurile Prutului și Boo Party vor organiza pe 1 iunie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, în Parcul Expoziției, evenimentul „Sărbătoarea Copilăriei – Viitorul sunteți voi”.

Special pentru cei mici au fost pregătite programe artistice (prezentate de copiii de la Palatul Copiilor și Corul de copii al Municipiului Iași), programe de animație, Carnavalul Măștilor, Curcubeul Prieteniei, desene pe asfalt, face painting, atelier de confecționat și lansat zmeie, concurs de pictură, ateliere de creație (ornare de turtă dulce, pictură de icoane, încondeiere de ouă etc.).

De asemenea, alte jocuri și concursuri (la parcul de joacă pentru copii), atelierul de robotică CyLIIS (organizat de către copiii de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași) și campania de donație de jucării pentru copiii defavorizați „Fă o bucurie, donează o jucărie”, se numără printre activitățile desfășurate la Iași de Ziua Copilului.

Pe toată durata evenimentului copiii se vor întâlni cu personajele de poveste: Minnie Mouse și Mickey Mouse, Donald Duck, Olaf, Elsa, Anna, Alba ca Zăpada, Belle, Spiderman, Batman, Eroi în Pijama (Pisoi, Șopi, Bufnița), Buburuza Miraculoasă și clovni.

Tot de 1 iunie, de la ora 12:00, micuții sunt invitați să meargă la plimbare cu Papatram, „bunicul tramvaielor” din Iași, pe traseul Târgu Cucu – Copou și retur. Fiecare cursă va dura 50 de minute, iar tramvaiul nu va opri în stații.

Cum va fi sărbătorită 1 iunie, Ziua Copilului la Arad

La Arad s-a dat startul distracției încă de sâmbătă. Și de 1 iunie, Ziua Copilului va fi sărbătorită cu jocuri, teatru pentru copii, muzică și multă distracție. Nu vor lipsi spectacolele de teatru de păpuși, jocurile interactive pentru copii, recitalurile de muzică ușoară, dansurile moderne și gimnastica aerobică.

Acțiunile vor avea loc în cartierele Micălaca (Parcul Aventura Voinicilor și Parcul Sfânta Maria din zona Orizont), Alfa (la locul de joacă de pe strada Cărămidarilor), Bujac (pe terenul de fotbal de lângă Liceul cu Program Sportvi).

De asemenea, primăria va pune la dispoziție celor cu vârsta peste 14 ani, circa 40 de trotinete electrice. Punctul de plecare va fi platoul din fața Palatului Administrativ, iar cei interesați se vor putea plimba în Parcul Eminescu.

Participarea la evenimentele culturale în aer liber este permisă doar:

– pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore,

– persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Organizatorul va asigura verificarea dovezilor medicale prezentate de fiecare participant, pentru îndeplinirea condițiilor de acces. Minorii vor fi exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale. De asemenea, minorii de peste 5 ani vor fi obligați să poarte mască.

Festivalul Cetatea Copiilor la Alba Iulia

Evenimentul desfășurat în 1 iunie, Ziua Copilului, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani și are ca scop promovarea artei, culturii și activităților sportive în rândul tinerilor din județul Alba, într-un mod distractiv și antrenant.

Copiii se pot bucura de pictură pe față și atelier de accesorii cu mărgele, baschet, limbo, tenis de masă și taekwondo. De asemenea, vor avea loc reprezentații artistice, susținute de trupa de teatru Skepsis, elevi ai Liceului de Arte Regina Maria și ai Colegiului HCC, activități sportive și de grup, dar și de multe alte surprize.

Printre activități se mai numără și un recital de povești, un show culinar marca Chef Toma, precum și concursuri cu premii.

Evenimentul va avea loc în data de 1 iunie, în Piața Custozza (Piața Cetății), începând cu ora 12:00, iar intrarea va fi gratuită.

Cum se pot distra copii de 1 iunie la Sighișoara

În 1 iunie, de Ziua Copilului, cu începere de la ora 10:00, este programat Teatru pentru Copii „Scufița Roșie”, o poveste după Frații Grim, prezentat de Teatrul T.a.C.T. în Sala de Spectacole „Mihai Eminescu”. Intrarea este gratuită.

Pe parcursul întregii zile de 1 iunie, copiii și un însoțitor se pot plimba gratuit cu cele două trenulețe din Cetatea Municipiului Sighișoara.

„Având în vedere contextul pandemic, numărul de locuri este limitat. Intrarea în sala de spectacole se face cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii cu SARS – CoV – 2. Pentru a da ocazia unui număr cât mai mare de copii să participe la acest eveniment, vă rugăm ca aceștia să fie însoțiți doar de un singur adult. Cei care vor să vină cu copiii la spectacol pot face o rezervare la numărul de telefon: 0265 771 045, în intervalul orar 10:00 – 12:00”, au transmis organizatorii.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter