Jocuri de 1 Iunie pentru copilul tău

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 04 decembrie 2020, 15:08
Cum poate fi celebrată mai frumos Ziua Copilului dacă nu prin joacă? Iată cinci exemple de jocuri pentru copilul tău, ideale de pus în practică de 1 Iunie:

Cursa cu obstacole

Fie că este o cursă cu obstacole simplă de tipul: treci pe sub masă, peste fotoliul, prin tunelul făcut dintr-o pătură, fie una mai complicată, unde pe lângă faptul că treci prin obstacole, ai de turnat lichidele dintr-un vas în altul, de mâncat un fruct dintr-o farfurie plasată sub scaun, de aruncat o minge într-o găletușă, de mers cu spatele sau cu ochii închiși etc. Indiferent de opțiunea voastră, te asigurăm că nu doar cei mici se vor distra pe cinste cu acest joc de 1 Iunie.

Faceți baloane de săpun

Acest joc de 1 Iunie pentru copilul tău poate fi foarte distractiv și relaxant. Suflă în baloane și pune-l pe cel mic să alerge după ele și să le prindă. Cu cât baloanele sunt mai multe și mai sus, cu atât distracția va fi mai mare!

Pictura pe pereți

Nu, nu te panica! Nu trebuie neapărat să îți lași copilul să picteze pe pereți. Lipește mai multe coli din blocul de desen pe unul din pereții camerei lui pentru ca cel mic să se joace după bunul plac de 1 Iunie.

Popice

Se găsesc de cumpărat, sunt din plastic și nu lovesc copilul, sau le poți pregăti acasă, din sticle goale de plastic. Strânge 6 – 10 PET-uri, așază-le în capătul holului sau în sufragerie, delimitează o linie de start cu bandă adezivă, ia o minge normală și începeți joaca.

Picnic pe covor/ în cort

Încă o recomandare de jocuri de 1 Iunie pentru copilul tău? Fă un cort sau pur și simplu așază o pătură pe jos, adu farfurii, cești și câteva gustări și jucați-vă de-a picnicul.

Vedeți mai multe idei de jocuri in aer liber ideale pentru o zi de 1 Iunie. 

Adu-ți aminte de jocurile copilariei și distrează-te jucându-le cu copilul tău!

Citește și – Top 10 citate pentru Ziua Copilului

Citește și – Evenimente de 1 iunie 2017. Ce facem de 1 iunie

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter