Scrisoarea emoționantă prin care un tată i-a dezvăluit copilului că nu există Moș Crăciun

De Ioana Tătaru, pe

Ciprian Dudău, tatăl unui băiețel, a postat în mediul online o scrisoare emoționantă prin care i-a dezvăluit băiețelului său adevărul despre Moș Crăciun și pe care o consideră o sursă de inspirație pentru părinți.

Tatăl i-a propus băiatului un „Pact de băiat mare”

Bărbatul mărturisește într-o postare pe contul de Facebook că a găsit prin bibliotecă srisoarea care ar putea fi folosită ca sursă de inspirație pentru părinții care nu vor să-i dezamăgească pe cei mici. Tatăl i-a propus copilului un „Pact de băiat mare”, deoarece și-a dat seam că trebuie să îș extragă din basmul cu reni și să îl aducă în spiritul adevărat al Crăciunului”.

„Acum ceva ani, când încă Andrei sâsâia peltic că o să stea tleaz să-l vladă pe Moșu’ adormea fără greș cum trecea de ora opt, ne-am pus problema cum o să îl extragem din absmul cu renii și să-l aducem în spiritul adevărat al sărbătorilor de Crăciun. Credea atât de sincer că vin renii și mănâncă biscuiți sub brad încât ne era clar că o să sufere cumplit dacă la școală cineva ar fi râs de el pe tema asta.

Așa că Moșu’ i-a scris o scrisoare. Lungă rău, că și Moșu’ era tulburat și nu-și putea aduna ideile. Se chema Pact de băiat mare. Și a funcționat. Andrei e băiat mare acum și iubește Crăciunul, primește și oferă cadouri cu plăcere și nu a râs niciodată e un copil mic care crede încă în Moș. Ieri am găsit scrisoarea prin bibliotecă, scorojită toată și am scanat-o. Dacă aveți aceeași problemă, folosiți-o ca inspirație”, îndeamnă bărbatul alături de imaginile cu scrisoarea și o fotografie cu fiul său.”

Scrisoarea în întregime

„Dragul meu Andrei- Liviu,

Mă bucur să aud că și anul care a trecut ai fost un băiat cuminte și harnic la învățătură. Am auzit și de diplomele tale și de premiile pe care le-ai luat. Am auzit și de niște mici obrăzniceli, dar spiridușii mei mi-au spus că de fiecare dată ți-a părut rău când ai făcut o prostioară, așa că, dacă părinții tăi te-au iertat, te-am iertat și eu.

Dar să știi că nu ți-am scris o scrisoare așa lungă doar ca să ne amuzăm. Vreau să te rog ceva, ceva care să fie doar secretul nostru.

Tu te faci băiat mare, de la an la an. Ușor, ușor nu o să mai crezi în Moș Crăciun, așa cum cred copiii mici. Adică toată povestea cu sania care vine la fereastră și Moșul care se bagă prin horn cu sacul cu jucării. Acum știi și tu, mi-ar fi tare greu să intru prin țeava de la aragaz la bloc, nu? Și ai zburat și tu cu avionul, îți dai seama că ar fi cam periculos să mergi prin nori cu o sanie trasă de reni, nu? Moșul nu este ca un actor burtos din filme, care aterizează pe blocul tău în mijlocul nopții. Imaginează-ți câtă lume ar suna la poliție!

Dar ascultă la mine. Așa cum dragostea celor din jurul tău nu are nevoie de sanie ca să ajungă la tine, așa cum nu am nici eu nevoie. Eu le trimit copiilor saci cu jucării, eu le trimit iubire în inimile celor din jur. Și fiindcă cei din jur te iubesc, se dau peste cap să ai un Crăciun fericit. Asta e secretul lui Moș Crăciun, pe care îl știu doar băieții mari. Cadourile nu vin din Laponia, cadourile vin din dragstea familiei tale. Moșul doar dă o ocazie festivă să îți spună că te iubesc.

Să rămână încă secretul nostru, da? Lasă copiii mici să creadă în basmul cu sania și renii. Știi cât de mult le plac poveștile frumoase. Și atunci când o să crești mare și o să ai și tu copii, să îți aduci aminte câtă fericire ți-a adus ție Crăciunuș. Fiindcă te-ai simțit iubit. Iar Moșul o să te ajute, cât poate, să pui copiilor tăi sub brad ce își doresc și să te bucuri de bucuria lor, așa cum se bucură părinții tăi de fericirea ta.

Băieților mari…știu…le este puțin rușine să recunoască faptul că nu mai cred într-un basm cu Moș Crăciun. Mai ales copiilor din ziua de azi așa inteligenți și informați. Ca să nu te supere prieteniii tăi mai răutăcioși, Moșul îți dă dezlegare, începând cu acest Crăciun, să le zici că nici tu nu crezi în basme cu reni și spiriduși.

Moșul te roagă doar să îi promiți că în fiecare an, când te vei gândi la Crăciun, îți vei aduce aminte secretul nostru. Oricât de mare te-ai face, iubește-ți părinții, familia și prietenii. Și Moșul va avea grijă ca ei să te iubească înapoi de 10 ori mai mult. Și uite așa o să ai și cadouri și o să fii și fericit.

Dacă ești de acord să facem acest Pact de Băiat Mare și o să păstrăm secretul, semnează-te. Împăturește bine scrisoarea asta și roagă pe un părinte să mi-o trimită!

Pact de Băiat Mare. ”

 

Sursă: Facebook

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter