Remarcabila poveste a fetiței evreice ce a fost prietena lui Adolf Hitler

De Oana Savin, pe
Adolf Hitler a avut un copil. Nu un copil al lui, ci unul pe care l-a luat sub aripa sa protectoare. Iar acest copil, o fetiță, era evreu. Bărbatul care a ucis milioane de evrei a devenit prietenul unei micuțe evreice.

Cei doi aveau aceeași zi de naștere: 20 aprilie. Ea îi spunea unchiul Hitler și era cunoscută drept „copilul Fuhrerului”.

Era atât de iubită de liderul nazist încât fotograful lui personal le făcea deseori poze ținându-se de mână, împărtășindu-și pupici pe obraz sau zâmbindu-și. Hitler a refuzat să rupă legăturile cu ea după ce i s-a spus că bunica fetei este evreică, scrie NDTV.

Astfel, Rosa Bernille Nienaul și Adolf Hitler au devenit buni prieteni, prietenie care s-a încheiat după cinci ani, când oficialii naziști au intervenit.

După 85 de ani a apărut o fotografie rară cu cei doi. Hitler stă aplecat asupra ei, îmbrățișând-o cu o mână, în timp ce fetița zâmbește fericită.

Această fotografie, semnată de Heinrich Hoffmann, a fost scoasă la licitație, fiind estimată la 10.000 dolari.

Remarcabila poveste a fetiței evreice ce a fost prietena lui Adolf Hitler

Hitler a fost fotografiat deseori cu copii în scopuri de propagandă. Ceea ce este șocant la această piesă este faptul că pare că are o afinitate sinceră pentru fetiță. Am fost șocat”, a declarat licitantul Bill Panagopulos pentru Daily Mail.

Cum s-a dezvoltat prietenia dintre Hitler și Rosa

O zi de naștere comună i-a adus pe fetiță și pe liderul nazist împreună. Rosa și mama sa s-au alăturat mulțimii adunate în fața casei de vacanță a lui Hitler din Berghof, în 1933, de ziua sa de naștere.

Când a aflat că Rosa este născută în aceeași zi, el a invitat-o pe ea și pe mama ei, Karoline, în casă, unde au fost făcute mai multe fotografii.

Nu după mult timp s-a aflat că mama lui Karoline a fost evreică, făcând-o și pe Rosa everică în ochii statului nazist.

Dar acest lucru nu l-a făcut pe Hitler să înceteze să îi mai pese de prietenia cu Rosa, căreia i-a trimis o copie semnată a fotografiei.

Cei doi au păstrat legătura între 1933 și 1938, până când secretarul privat al lui Hitler, Martin Bromann, le-a cerut Rosei și mamei sale să taie orice contact cu el.

Remarcabila poveste a fetiței evreice ce a fost prietena lui Adolf Hitler

La un an după ce Adolf Hitler și Rosa au pierut legătura a început Al Doilea Război Mondial. În acest război șase milioane de evrei au fost uciși.

Rosa nu a supraviețuit războiului. A murit de poliomielită la vârsta de 17 ani, într-un spital din Munchen, în anul 1943, la 10 ani după ce l-a cunoscut pe Adolf Hitler.

Citește și: Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banana cu furculița 

Citește și: Ce cadouri a primit Prințul Charles de la Klaus Iohannis 

Sursă foto: Hepta, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter