O imagine cu doi pinguini, desemnată de revista Oceanographic fotografia anului 2020

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 decembrie 2020, 11:52
O fotografie cu doi pinguni văduvi care se îmbrățișează a fost câștigătoarea Ocean Photography Awards 2020. Imaginea a fost surprinsă de un fotograf german. 

Tobias Baumgaertner, un fotograf de origine germană, a surprins o imagine emoționantă la debarcaderul St. Kilda din orașul australian Melbourne. Doi pinguini care își pierduseră partenerii și se consolau reciproc. Aceștia se întâlnesc aproape în fiecare seară și petrec împreună mai mult ore. Se mângâie reciproc, în timp ce urmăresc luminile orașului.

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals)

Fotografia cu pingunii ce fac parte dintr-o o colonie de aproximativ 1.400 de pinguini pitici, a câștigat premiul Community Choice Award al revistei Oceanographic, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Marile orașe ale lumii, pregătite pentru Crăciun. Cum au fost decorați brazii

„Un voluntar s-a apropiat de mine și mi-a spus că cea albă era o doamnă în vârstă care își pierduse partenerul și se pare că la fel s-a întâmplat și cu bărbatul mai tânăr din stânga”, a mărturisit Tobias Baumgaertner.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals)

Fotograful a dezvăluit și povestea din spatele fotografiei. Acesta a stat trei nopți în colonia de pinguni până a reușit să surprindă imaginea.

„Pentru că nu ai posibilitatea, sau nu ai voie, să folosești nicio lumină, iar micii pinguini se mișcă continuu, frecându-și aripile reciproc pe spate și curățându-se unul pe celălalt, a fost cu adevărat greu să îi fotografiez.”, a explicat el.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter