„E inuman! A dat cu clor după mine!” Medic rezident, umilit și dat afară din casă de proprietar de teama coronavirusului

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 08 aprilie 2020, 11:03

În plină pandemie de coronavirus, teama de nu se infecta cu virusul care face mii de victime în întreaga lume îi face pe mulți să aibă un comportament inuman, greu de înțeles. În situația actuală, oamenii ar trebui să se ajute unii pe ceilalți pentru a trece cu bine, cât mai repede, peste criză, dar se pare că frica de boală și moarte depășește, uneori, limitele rațiunii umane.

Un caz revoltător s-a întâmplat, de curând, în București, când un medic rezident a fost dat afară din casă în care locuia cu chirie, de proprietarul apartamentului, pe motiv că lucrează într-un spital și că ar putea aduce noul coronavirus acasă.

Citeşte şi: Mesajul unui rezident care luptă împotriva coronavirusului: „E tare comod să urâți din casă, de pe canapea”

Mărturia medicului rezident despre această întâmplare este uluitoare:

 „Am fost sunată pe 31 martie de propietar, spunându-mi că ar fi bine să plec, că sunt medic, că lucrez în spital și că a început lupta pentru supraviețuire și că ei îi e teamă că voi aduce virusul. Cu fata ei stăteam. I-am spus că unde lucrez eu nu e niciun caz, m-a testat, nu am nici simptome, nici febră n-am făcut. Apoi, la nici două zile mi-a trimis mesaj și mi-a spus că vrea un răspuns… ceea ce e foarte dificil să găsești un loc, cel puțin în perioada asta. A dat cu clor după mine, prin casă a dat cu clor, cu pulverizator, pe clanțe. Este inuman ce se întâmplă, efectiv se ia în batjocură medicul. E frustrant, chiar am învățat și învăț mult pentru asta și îmi place ce fac, dar te fac să te simți prost”, a povestit medicul, pentru Digi 24.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate a ajuns la 205

Din păcate, nu este prima dată când un cadru medical este umilit în contextul pandemiei. S-a întâmplat la Sibiu și Galați, unde o două asistente medicale au avut parte de reacții nefirești, violente, din partea vecinilor îngroziți că femeile le-ar putea aduce coronavirusul în blocurile în care locuiau.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter