Medic pneumolog: „Chiar și pentru pacienții care au probleme de respirație este obligatorie purtarea măștii”

De Unica.ro, pe
Medicul pneumolog Gilda Popescu a explicat că oricine poate respira cu masca pe față, inclusiv persoanele care au probleme respiratorii.

„Masca ne apără contra contaminării cu tot ce înseamnă agenți microbieni care se transmit pe cale aerogenă”, a afirmat medicul pentru Digi 24.

„Avem experiența programului de control al tuberculozei. Oricare dintre noi trebuie să poarte masca, inclusiv pacienții cu afecțiuni cronice obstructive, astm. Sunt recomandările Societății Europene de pneumologie care menționează că, chiar și pentru pacienții care au probleme de respirație este obligatorie purtarea măștii”, a precizat medicul pneumolog.

Citește și: Asistentă medicală, în sutien și bikini în fața pacienților

„Dacă pentru gripă și alte afecțiuni ne feream de cei care tușesc sau strănută, pacienții care transmit acest virus nu sunt știuți, 60% sunt asimptomatici. Masca este trecută în studiile privind controlul infecțiilor respiratorii și împiedică bolnavul să transmită acești germeni”!, a subliniat dr. Popescu de la Institutul „Marius Nasta”.

„Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. E nevoie de acomodare”, a explicat medicul.

Totodată, aceasta a precizat că masca nu trebuie aruncată la coșul de gunoi, ci trebuie depozitată într-o oungă de plastic înainte de afi aruncată pentru a evita infectarea altor personae.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter