Cum va fi vremea de Florii 2022

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 aprilie 2022, 13:21

Vremea de Florii 2022. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. În unele zone din țară se se spune că așa cum va fi prognoza meteo în Duminica Floriilor, așa va fi și de Paște, iar în altele este exact invers.

ANM a transmis cum va fi vremea de Florii 2022. Marea sărbătoare a Intrării Domnului în Ierusalim, care se mai numește și Duminica Patimilor, va avea loc anul acesta în data de 17 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată după 16 aprilie în toate regiunile.

Cum va fi vremea de Florii 2022

ANM a publicat prognoza meteo pentru perioada următoare. Iată cum va fi vremea de Florii 2022, în funcție de regiune. Șansele de ploaie vor fi mai ridicate în intervalul 14 – 17 aprilie în zonele din nordul, centrul și vestul țării.

În Banat, după data de 15 aprilie, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că maximele vor ajunge la 12 – 13 grade. Minimele vor scădea și ele de la 7 – 8 grade în data de 16 aprilie, la 3 – 4 grade în jurul datei de 19 aprilie.

În Crișana, vremea de Florii 2022 va fi una destul de răcoroasă, cu maxime de 13 grade. Noaptea valorile termice vor varia între 2 și 3 grade.

În Transilvania, vremea se va răci, iar media maximelor va fi de 12 grade. Minimele vor scădea și ele până spre 5 grade.

În Maramureș, media maximelor va ajunge la 12 grade în Duminica Floriilor. Minimele se vor încadra în jurul valorii de 5 grade.

Prognoza meteo ANM pentru estul și sudul țării

În Moldova, vremea de Florii 2022 va fi una destul de răcoroasă, cu maxime de până la 12 grade și minime ce se vor situa în jurul valorii de 3 grade.

În Dobrogrea, maximele vor atinge 12 grade, iar minimele în jur de 6 grade.

În Muntenia, se vor înregistra maxime ce nu vor depăși 14 – 15 grade. Nopțile vor fi și ele destul de reci, cu minime de până la 4 – 6 grade.

În Oltenia, maximele se vor situa în jurul valorilor de 14 – 15 grade. Minimele vor fi cuprinse între 4 și 8 grade. În 17 și 18 aprilie este posibil să plouă și să se acumuleze cantități de apă mai însemnate.

Citește și: Cum crede o profesoară de istorie din SUA că se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina: „Istoria nu se repetă. Rimează, dar nu ia niciodată exact aceeași formă”

Ucigașul care a inspirat personajul Hannibal Lecter: „Aș ucide din nou, dacă aș fi eliberat”

Ce au luat soldații ruși din Cernobîl când au părăsit centrala

Flick și soția lui vor deveni părinți! Primele imagini cu burtica Denisei Filcea

Vremea de Florii 2022 la munte

La munte, vremea va intra într-un proces de încălzire în zilele de 15 și 16 aprilie, cu maxime de 10 – 12 grade, apoi se va răci din nou și vor fi temperaturi diurne de numai 2 – 4 grade. Minimele nu vor depăși -4/-3 grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter