Patriarhia a hotărât: care vor fi regulile pentru slujba de Florii

De Unica.ro, pe
Patriarhia a anunțat joi care va fi programul pentru slujba de Florii, care se va desfășura duminică, pe 25 aprilie, în exterior.

Patriarhia a explicat care va fi programul slujbelor de la Catedrala Patriarhală. Dacă va ploua, liturghia de Florii se va desfășura în interior, unde va fi permis accesul a 70 de credincioși.

Slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie și finic se va oficia de la ora 08:30. Ramurile, împreună cu iconițele și pachețelele de anafură, urmează apoi să fie împărție la „Baldachinul Sfinților” către credincioșii prezenți.

Ulterior, de la ora 09:30 va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, la Altarul Mare de vară al Catedralei Patriarhale. „Dacă vremea fi nefavorabilă, Sfânta Liturghie arhierească va fi oficiată în interiorul Catedralei Patriarhale, cu participarea unui număr de maximum 70 de credincioşi, respectându-se toate regulile sanitare în vigoare”, arată comunicatul de Patriarhie, citat de Libertatea.

Biserica Ortodoxă Română a transmis de la începutul săptămânii un set de recomandări pentru organizarea slujbelor religioase din perioada 24 aprilie – 7 mai 2021 (în acest interval sărbătorindu-se Floriile, Deniile, sosirea Luminii Sfinte, Învierea și Izvorul Tămăduirii).

Citește și: Aceasta este rugăciunea pe care toți credincioșii ortodocși trebuie să o spună de Florii

Citește și: Ultimele zile ale lui Iisus, varianta istorică

Citește și: Cum să previi şi să tratezi indigestia de Paşte

Citește și: Ce înseamnă Paștele pentru copii

Recomandările Bisericii Ortodoxe Române sunt:

  • Dezinfectarea mâinilor la intrarea în lăcașul de cult, purtarea obligatorie a măștii sanitare;
  • Asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane, în interior, și 1,5 m între persoane, în exterior.
  • Preoții parohi, stareții sau ecleziarhii vor calcula numărul persoanelor care pot intra în lăcașul de cult, astfel încât să fie respectate normele legale privind distanțarea fizică;
  • Pentru evitarea deplasărilor și aglomerărilor, se recomandă credincioșilor să participe la slujbele săvârșite la unitățile de cult de care aparțin din punct de vedere teritorial.

Cât despre noaptea de Înviere, BOR a explicat că Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă, pe 1 mai, și va fi oferită delegațiilor eparhiilor la Aeroportul Internaional Otopeni.

„Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui în timp util Sfânta Lumină fiecărei parohii”, mai arată comunicatul.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter