Aceasta este rugăciunea pe care toți credincioșii ortodocși trebuie să o spună de Florii

De Unica.ro, pe
În data de 25 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, cu ocazia Intrării Domnului în Ierusalim. Cu acest prilej, ei pot rosti o rugăciune importantă.

Prin rostirea ei, creștinii pot avea parte de bunăstare și de înțelegere în familiile lor. Prin rugăciune, creștinii pot stabili o legătură între ei și Dumnezeu – fie că o fac pentru a-I cere iertare sau pentru a cere ceva ce își doresc. Aceasta reprezintă cea mai ușoară și frumoasă metodă de comunicare cu Dumnezeu.

De Florii, este bine să rostești această rugăciune, după cum arată SpyNews:

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru Cel ce esti întru cele înalte cu Tatăl şi eşti purtat pe arip de Heruvimi si cântat de Serafimi, care în zilele venirii Tale în trup ai binevoit pentru a noastră mântuire a sedea pe mânzul asinei şi ai primit binecuvântarea pruncilor, ai venit în Sfânta Cetate a Ierusalimului, mai înainte cu sase zile de patima cea de bunăvoie, ca să mântuiesti lumea prin Cruce, prin îngroparea şi Învierea Ta!

Şi precum atunci oamenii, care şedeau in întuneric si în umbra mortii, având ramuri de copaci şi stâlpări de finic Te-au întâmpinat pe Tine, Fiul lui David, mărturisindu-Te, aşa şi pe noi, care acum în această zi de înainte prăznuire, purtând în mâini stâlpări şi ramuri de copaci, păzeşte-ne şi ne mântuieste.

Si precum acele popoare si copiii Ți-au adus Osana, învredniceste-ne şi pe noi să Te slăvim în psalmi şi cântări duhovniceşti, cu suflete curate şi buze neîntinate, în aceste zile ale patimilor Tale şi să dobândim, fără de osândă, a ne împărtăsi de bucuria Sfintei Învierii Tale si să cântăm si să proslăvim Dumnezeirea Ta, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte si cu Preasfântul si Bunul si de viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi purnrea şi în vecii, vecilor. Cinste Maicii Domnului și Slavă Sfinților. Amin!

Citește și: Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca! Spune-o în fiecare zi, ca să-ți meargă bine

Citește și: Săptămâna Patimilor. Când e Săptămâna Patimilor și ce rugăciuni citim

Citește și: Rugăciunile on-line, varianta modernă a religiei?

Citește și: Până acum ai spus-o greșit! Papa Francisc dezvăluie varianta corectă a rugăciunii „Tatăl Nostru”

Pe lângă rugăciune, în această zi sfântă credincioșii respectă adeseori tradiția ramurilor de salcie. Iisus Hristos a fost întâmpinat cu ramuri de finic de către creștinii din Ierusalim. Pentru a oglindi acel moment, enoriașii duc ramuri de salcie la biserică. Acestea sunt sfințite, iar la finalul slujbei sunt împărțite oamenilor. Odată ajunși la casele lor, ei pun ramurile la icoane sau la mormintele rudelor – cu scopul de a-i anunța pe cei care nu mai sunt printre noi că vine Paștele.

Tot în ziua de Florii se gătește și se mănâncă pește. Buna Vestire și Floriile sunt singurele momente din postul Paștelui când se poate consuma carne de pește.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter