Ce trebuie să ştii despre legume înainte să le găteşti

De Libertatea pentru femei, pe

Ştii cum să alegi corect dovleceii? Dar cum să consumi broccoli pentru a beneficia de proprietăţile lui? Află mai jos lucruri utile despre consumul legumelor.
– Pentru a putea beneficia de cât mai multe vitamine, săruri minerale şi enzime cu rol terapeutic, este bine ca broccoli să fie consumat sub formă de suc proaspăt, obţinut cu storcătorul de fructe şi legume. Dacă îl preferaţi, în salate sau ca şi garnitură la friptură, e bine de ştiut că nu trebuie fiert mai mult de 20 de minute, pentru a-şi păstra intacte calităţile nutritive.
– Dacă vreţi să cumpăraţi dovlecei, atenţie la aspectul acestora. Cei care au capetele moi şi ridate înseamnă că sunt dezhidrataţi şi e bine să-i ocoliţi. Luaţi-i doar pe cei care au coaja uşor lucioasă, ceea ce înseamnă că sunt proaspeţi.
Sfecla roşie nu are un gust prea plăcut, dacă este consumată în stare crudă. Ea este foarte gustoasă dacă se fierbe în coajă, până se înmoaie. Se poate verifica dacă a fiert cu ajutorul unei furculiţe.
Hreanul dat pe răzătoarea mică este excelent la gust în combinaţie cu sfecla roşie fiartă. Nu trebuie consumat în exces deoarece poate produce tulburări digestive.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter