Cum păstrezi mierea

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru a conserva calitatea mierii trebuie să o păstrezi în condiţii optime. Iată care sunt acestea!
•    Mierea se păstrează în vase perfect curate, bine spălate şi uscate. Recipientele din sticlă sunt cele mai indicate, deoarece nu reacţionează în niciun fel cu mierea şi, în plus, acestea se spală foarte bine.

•    Nu se recomandă  vasele din materiale care oxidează, deoarece în contact cu mierea se obţin nişte compuşi foarte periculoşi, care pot provoca intoxicaţii alimentare severe.

•    Borcanele cu miere trebuie să se păstreze în locuri întunecate, sau şi mai bine acestea ar trebui să fie opace. Mierea este fotosensibilă şi în contact cu lumina, în special cu lumina puternică a soarelui, aceasta îşi pierde din calităţi.

•    Mierea se păstrează în recipiente bine acoperite, în locuri uscate, în care nu sunt depozitate substanţe cu mirosuri neplăcute, sau în apropierea recipientelor cu sare, deoarece aceasta ar face ca umiditatea din aer să contribuie la o fermentaţie accelerată a mierii. 

•    Când cumpăraţi miere, nu ocoliţi mierea zaharisită, deoarece sigur este o miere veritabilă. Pentru fluidizare se pune într-un vas cu apă caldă (40o C), niciodată direct pe foc, pentru că îşi pierde mare parte din calităţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter