Este sănătos şi foarte gustos! Află mai multe despre beneficiile consumului de broccoli şi cum îl poţi prepara!
• Este înrudită cu conopida şi se găseşte proaspătă în perioada mai-septembrie. În restul anului se poate procura congelată. Broccoli se cultivă în Germania, Italia şi Franţa, iar de curând a început să se cultive şi la noi în ţară.
• A fost numită super-legumă, deoarece este pe primul loc între legumele cu un conţinut bogat de substanţe anticancerigene, minerale şi vitamine.
• Ca şi conopida, broccoli se desface în bucheţele mici, apoi se spală şi se fierbe în apă cu sare, aproximativ 5 minute. Are un gust plăcut, uşor picant şi aromat. Se poate servi în combinaţie cu alte legume în salate, garnituri la fripturi sau gratinată cu puţin unt şi caşcaval.
• Pentru a beneficia de toate vitaminele şi mineralele conţinute, cel mai bine e să se consume proaspătă, sub formă de salată, în combinaţie cu alte legume proaspete. Pentru cure este recomandat sucul din legume proaspete amestecat cu suc de lămâie sau de portocale.