Rețete deosebite: Albă ca Zăpada de post

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 09 martie 2020, 12:08

Chiar dacă ne aflăm în perioada postului, nu înseamnă că nu ne putem răsfăța cu un desert savuros și ușor de făcut. Vă prezentăm o variantă de post a celebrei și îndrăgitei prăjituri Albă ca Zăpada.

Ingrediente

Pentru 3 foi: 12 linguri apă minerală, 12 linguri ulei vegetal, 12 linguri zahăr, 1 pachet (5 g) praf de copt, făină cât cuprinde.

Pentru cremă: 10 linguri zahăr, 1 pachet margarină, 3 linguri făină, 1 cană cu apă, 2 lămâi, zahăr vanilinat.

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face un aluat care se împarte în 3 părți egale. Se întind 3 foi, care se vor coace pe dosul tăvii de la aragaz pentru 5-8 minute. Se lasă la răcit. Între timp, se prepară crema. Apa cu făină se fierbe până cînd se îngroașă, amestecând mereu să nu se formeze cocoloașe. Se adaugă zeama de la cele două lămâi, coaja rasă a acestora și margarina. Se amestecă totul bine pentru a omogeniza crema. După răcire, se montează prăjitura în straturi – foaie, cremă, foaie, cremă, foaie. Pe deasupra se presară zahărul vanilinat. Se lasă la temperatura camerei, cel puțin 6-8 ore pentru a se frăgezi, iar abia apoi se taie, potrivit egospodina.ro. Poftă bună.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter