Pilaf bulgăresc de post. Rețeta delicioasă a Sandei Marin

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 15 martie 2021, 09:47

Orezul este unul dintre cele mai utilizate alimente în perioada postului. Este hrănitor, gustos și se poate prepara rapid, în nenumărate feluri. Unul dintre cele mai delicioase și la îndemână feluri de mâncare de post este, fără doar sau poate, pilaful cu legume.

O mai țineți minte pe celebra doamnă a bucătăriei românești Sanda Marin? Ea a intrat in istoria gastronomie românești cu celebra “Carte de bucate”, apărută în anul 1936, la editura “Cartea Românească”. Cartea, prefațată de celebrul Păstorel Teodoreanu, conține nici mai mult, nici mai puțin de 10.000 de rețete culinare din bucătăria autohtonă, unele inspirate sau împrumutate și din gastronomia internațională. Cartea a apărut din nevoia adaptării gătitului la ideologia și la lipsurile alimentare din vremea comunismului.

Astăzi vorbim despre gătitul orezului, așadar vă prezentăm o delicioasă și extrem de rapid și simplu de făcut rețetă de pilaf bulgăresc, regăsită printre filele cărții Sandei Marin.

Ingrediente:

  • 1 ½ ceașcă orez
  • 3 cepe de mărime medie
  • 4 roșii
  • 2 ardei grași
  • 3 cești cu apă
  • 3 linguri ulei
  • sare și piper

Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se puen într-o cratiță în care s-a încins uleiul, amestecând din când în când până când se înmoaie. Se adaugă ardeii tăiați felii, apoi orezul (spălat) și roșile feliate. Se toarnă trei cesti de apă, se potrivește de sare și piper, se acoperă cratița și se dă la cuptor pentru 30-40 minute (până când fierbe orezul). Se servește puțin răcorit.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter