Absurd: Top 5 cele mai scumpe mâncăruri

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 05 noiembrie 2021, 15:10

Preţuri exorbitante şi ingrediente extrem de rare sau doar ciudate. Iată care sunt cele mai scumpe feluri de mâncare din lume, de la pizza sau cafeaua de 1.000 de dolari, la brânza din lapte de măgăriţă. Tu ai mânca aşa ceva?
Pizza de 1.000 dolari
Absurd: Top 5 cele mai scumpe mâncăruri

Pizza Bellisima se găseşte numai în New York, Manhattan şi preţul extrem de piperat vine de la cantitatea foarte mare de caviar din reţetă. Numai acesta costă 820 de dolari, deci restul ingredientelor puse în celebra pizza sunt destul de banale.
Cafea trecută prin…multe
Absurd: Top 5 cele mai scumpe mâncăruri

Sortimentul Kopi Luwak este cel mai scump tip de cafea din lume. Ce este atât de special la această cafea, încât preţul unui kilogram de boabe ajunge la 1.000 dolari? Ei bine, boabele sunt mâncate de un fel de nevăstuică, dar sistemul digestiv al acesteia nu le poate digera…complet. Muncitorii separă boabele parţial digerate de..restul materiilor nedigerate şi eliminate în mod natural de animal şi le prepară sub formă de cea mai scumpă cafea din lume.
Brânză de măgăriţă cu 1.400 dolari kilogramul
Absurd: Top 5 cele mai scumpe mâncăruri

Acest sortiment de brânză se produce numai într-o anumită rezervaţie naturală din Serbia şi comenzile sunt primite numai în avans. Fabrica de la Zasavica deţine cam 100 de măgari şi produce brânză de măgăriţă (numită Pule) şi lichior din lapte de măgăriţă.
Trufele albe se vând la licitaţii
Absurd: Top 5 cele mai scumpe mâncăruri

Trufele sunt nişte ciuperci care cresc sub pământ şi, de obicei, e nevoie de animale dresate special în scopul de a le găsi. Trufele albe sunt cele mai rare şi preţul lor poate ajunge până la sume astronomice, în cadrul licitaţiilor care au loc în scurtul sezon de recoltare. În general, un kilogram de trufe albe se vinde cu 8.000 de dolari, dar au existat şi licitaţii la care s-a plătit suma de 125.000 dolari pe câteva bucăţi.
Friptură de vită cu 2.800 dolari porţia
Absurd: Top 5 cele mai scumpe mâncăruri

Rasa Wagyu este renumită la nivel internaţional datorită inserţiilor de grăsime printre fibrele musculare. Faptul că are grăsime printre bucăţile de carne macră face friptura de vită Wagyu mult mai fragedă şi suculentă. Cel mai rar sortiment este cel din varietatea Kobe, care se produce doar în prefectura Hyogo din Japonia. Acolo, muncitorii masează vacile şi le hrănesc cu bere, pentru a le relaxa. În anumite cercuri, o friptură din carnea acestor vaci ajunge şi la preţuri ce depăşesc 3.000 dolari, dacă garnitura este şi ea selectă.
Foto: Northfoto, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter