Joburi de dormitor

De Unica.ro, pe

Avantaje şi pentru companii

Există angajatori care preferă să reducă din costurile implicate de un sediu mare prin angajaţi care îşi desfăşoară munca de acasă pe bază de proiecte clar definite, cu termene de finalizare.

Abilităţi necesare

Ca să poţi lucra din confortul propiului tău cămin, trebuie să ai anumite calităţi.

Automotivarea este cea mai importantă dintre ele, iar ca să obţii succes în acest mod de lucru, trebuie să stapâneşti bine managementul timpului şi al proiectelor, specifice jobului pe care îl abordezi.

Dacă alegi acest stil de muncă perseverenţa şi curajul trebuie să fie principalele tale caracteristici.  Având în vedere că acest tip de job nu aduce câştiguri constante care nu apar de la început uşor, o reţea socială bine dezvoltată te poate ajuta foarte mult.

O altă abilitate necesară este în mod evident cea de putere de concentrare şi de persistenţă în activitatea desfăşurată.

Un context foarte familiar şi comod, îţi dă o stare de relaxare care însă nu susţine efortul pe care trebuie să-l depui pentru îndeplinirea sarcinilor. De aceea, atunci când te decizi să lucrezi de acasă este necesar să îţi asumi riscul de a fi perturbată de mai mulţi factori decât în cadrul biroului de la locul de muncă şi să dublezi efortul de concentrare asupra activităţii.

Venituri de peste 1.000 de euro

În funcţie de domeniul de activitate pe care ţi-l alegi poţi ajunge la câştiguri care pot depăşi 1.000 de euro lunar în special la joburile bazate pe comision de genul multi-level marketing, asigurări de sănătate sau video-chat.

Recrutarea nu diferă ca proces

Procesul de recrutare este bazat în primul rând pe competenţele tale profesionale, la fel ca şi în cazul oricărui alt loc de muncă.

În cazul în care compania angajatoare are un sistem complex de recrutare şi selecţie este posibil să aplice şi câteva probe de atenţie (în special atenţie concentrată).

Evaluarea psihologică ar putea fi orientată pe identificarea capacităţii tale de a finaliza o sarcină, de a te încadra în termene limită, de a lucra pe cont propriu fără susţinerea unei echipe şi de a fi atentă la detalii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter