Cosmetice handmade, pasiune, afacere şi mod de viaţă

De Erika Chivu, pe

Alexandra foloseşte unt de shea, ulei de cocos, ulei de migdale, miere, zmeură, ceară vegetală, argilă. „Şi, pentru că ingredientele nerafinate au aroma şi savoarea lor inconfundabilă, m-am hotărât să nu folosesc nicio altă aromă, nici măcar uleiuri esenţiale naturale.” Bineînţeles că au fost excluse din start conservanţii, coloranţii şi alte ingrediente sintetice. „Majoritatea cosmeticelor mele sunt comestibile (însă nu sfătuiesc pe nimeni să le guste) şi sigure pentru întreaga familie”, se mândreşte Alexandra.

Ea mai spune că toate cosmeticele ei se fac foarte uşor. „Pentru loţiunile de corp solide de pildă, pur şi simplu se amestecă ingredientele pe baie de aburi, apoi se toarnă în forme. Cremele se fac la rece, manual, cu o linguriţă de lemn şi un caston de sticlă.”

Săpunuri naturale: cătină şi petale de trandafiri

Adriana vinde şi balsamuri de buze, unturi de corp sau uleiuri de masaj, dar este expertă în săpunuri naturale care nu numai că sunt sănătoase, dar şi arată foarte bine.

La baza tuturor săpunurilor Marillys stau trei ingrediente: apa distilată, soda caustică şi uleiul. Dacă lipseşte unul din acestea trei, săpunul nu mai poate exista. „Ceea ce face special un săpun este uleiul vegetal natural. Adăugat în exces, acesta rămâne nealterat şi pătrunde în piele oferindu-i hidratatrea de care are nevoie”, explică Adriana.

Produsul ei preferat este săpunul „Cătincuţa” – 10 lei – bazat pe ulei de cătină, iar pentru Sfântul Valentin şi Mărţişor, pregăteşte un săpun cu petale de trandafir culese din grădina părinţilor săi. Pe lângă acestea, mai foloseste ca ingrediente muşeţel, levănţică, gălbenele, argilă, ulei din arbore de ceai, scorţişoară, cafea, ulei de măsline, ulei de ricin şi multe altele, iar preţurile variază între 8 lei, un balsam de buze şi 20 de lei, o bucată de unt de cacao nerafinat.

O pasiune cu şanse de a deveni afacere

Pentru Adriana, cosmeticele naturale sunt o pasiune, care într-o zi s-ar putea transforma într-o afacere. „Hobby-ul acesta îţi poate aduce satisfacţii pe plan financiar dar cred că mult mai important este faptul că cei care folosesc produsele tale rămân sănătoşi şi poate chiar vor scăpa de alergii, iritaţii sau alte probleme ale pielii pe care până acum nu au reuşit să le oprească.”

Pentru Alexandra, cosmeticele hand made sunt o pasiune transformată treptat într-o „foarte mică afacere”. „Nu cred că o să mă îmbogăşesc din asta, dar îmi doresc să petrec cât mai mult timp alături de copilul meu şi ar fi minunat dacă pasiunea mea pentru cosmetice ar facilita asta pe termen lung”, ne destăinuie Alexandra.

Cosmetice handmade, pasiune, afacere şi mod de viaţă

Foto: Ina Todoran, arhiva personala

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter