Cariera ta: Ce locuri de muncă sunt mai bine plătite în străinătate decât în România?

De Sandra S., pe Ultimul update Marți, 26 mai 2020, 14:40

Se ştie, în România salariile nu sunt satisfăcătoare, iar dacă vrei să pleci în străinătate, ai nevoie de ceva noroc ca să poţi găsi un job bun. Iată ca ce poţi lucra pentru a câştiga mai mulţi bani decât acasă:
În industria textilă: În România, potrivit INS, câştigul salarial mediu a fost de 280 de euro în luna septembrie, comparativ cu cel din Irlanda, care este între 1.300 şi 2.000 de euro.
Şi dacă lucrezi în industria hotelieră poţi câştiga salarii de aproximativ patru ori mai mari ca în ţară, scrie economica.net. În Franţa, în funcţia de cameristă, poţi câştiga până la 1.000 de euro, iar în Austria, cu acelaşi loc de muncă, poţi face şi 900 de euro pe lună. În plus, cazarea şi masa sunt asigurate de angajator.
În domeniul Sănătăţii deja nu mai este o surpriză că salariile sunt mult mai avantajoase în alte ţări. Spre exemplu, în România, câştigul mediu în septembrie a fost de 1.342 de lei net, în timp ce angajatorii din Danemarca oferă salarii brute lunare de 9.300 de euro, pentru posturile de medici dermatologi. În Franţa un medic specialist poate câştiga 4.000 de euro pe lună, iar în Germania suma oscilează între 4.000 şi 6.000 de euro.
Citeşte şi: Dacă ai smartphone, ziua de muncă se lungeşte cu cel puţin 2 ore

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter