Cariera ta: Cum arăţi că eşti un bun lider?

De Sandra Sarbu, pe

Pentru a ajunge în fruntea unei echipe trebuie să ai anumite calităţi pentru care oamenii din jurul tău să te admire, dar şi să fii o persoană în care ceilalţi au încredere. Pentru a fi un manager bun, trebuie să faci trei lucruri importante:
Demonstrează că eşti fair-play şi de încredere
Şi că ţii cu echipa ta. Înainte de a ajunge în fruntea lor, trebuie să fii alături de colegii tăi. Un lider bun se concentrează mai mult pe succesul întregii echipe şi nu doar pe cel propriu. Când arăţi, prin fapte, că intenţiile tale sunt cele mai bune, vei fi văzut ca o persoană ce vrea binele grupului şi mai departe cei din jur vor începe să aibă încredere în tine pentru a-i ghida mai departe. De exemplu, dacă un coleg are o idee care ţi se pare bună, sprijină-l. Sau dacă cineva are o problemă şi tu îi poţi găsi o soluţie, nu sta deoparte, ci implică-te.
Înţelege afacerea
Dacă nu înţelegi cum funcţionează business-ul pentru care lucrezi, cel mai probabil nu eşti persoana potrivită care să o conducă. Poţi afla simplu cât de bine înţelegi cum funcţionează o afacere – trebuie să îţi pui câteva întrebări: Cum este creat produsul pe care îl vinzi? Cum comunicaţi cu clienţii? Cum interacţionaţi cu clienţii? Care sunt cele mai importante obiective ale companiei şi cum puteţi ajunge la ele cât mai eficient?
Contribuie la succesul afacerii
Faptul că ai un job de lider nu înseamnă neapărat că ştii cum să fii unul bun. Un manager care ştie ce face şi este plăcut de subordonaţii săi trebuie să contribuie la succesul afacerii, nu doar să încerce să iasă în evidenţă pentru a fi promovat. Fă din munca ta un lucru valoros, indispensabil şi care ajută creşterea afacerii şi a companiei cu totul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter