Banii tăi: 4 lucruri pe care le poţi împrumuta contra cost

De Diana Zagrean, pe

Când eşti strâmtorată şi salariul nu mai ajunge de la o lună la alta, nu ai foarte multe opţiuni. Ei bine, situaţia nu stă chiar aşa. Există lucruri în gospodăria ta care pot fi închiriate, deşi nu te-ai aştepta să existe cerere pentru ele, la prima vedere. Iată care sunt cele 4 lucruri pe care le poţi împrumuta contra cost.
Maşina ta
Dacă aveţi două maşini în garaj sau dacă foloseşti maşina doar în weeekend şi când pleci în concediu, poate că este timpul să scoţi nişte bani în plus de pe urma ei. Chiar dacă în străinătate există firme care se ocupă de astfel de închirieri şi preiau doar 40% din banii încasaţi pe închiriere, poţi face chiar tu asta. Stabileşte un preţ pe oră şi ai grijă să nu o împrumuţi străinilor. Vei fi surprinsă câţi dintre cunoscuţii tăi sunt dispuşi să îţi conducă maşina când tu nu ai nevoie de ea.
Timpul tău
Un job part time nu este tocmai ceva ce ai luat în calcul până acum? Niciodată nu e timpul pierdut. Poţi alege activităţi de câteva ore fixe pe zi sau poţi opta pentru un program flexibil, în funcţie de nevoiel tale. Nu numai că vei câştiga nişte bani în plus, dar vei adăuga şi experineţă la CV-ul tău.
Casa ta
Pleci în vacanţă vara asta sau te duci la ţară să te ocupi de culesul viei în septembrie? Nimic mai frumos, dar ce ai zice dacă ai putea să câştigi bani în timp ce eşti departe de casă? Închiriază locuinţa ta cât timp eşti plecată şi singura grijă va fi aceea a asigurării. Dar de astfel de servicii se ocupă firmele din imobiliare. Sigur veţi găsi o soluţie viabilă pentru casa ta.
Echipamentele tale
Te simţi vinovată că acum 10 ani ţi-ai cumpărat o chitară electrică cu banii de concediu sau că ai investit prea mult în aparatul foto profesonist care zace acum în cutie, pe dulap? Există mulţi oameni care vând astfel de obiecte, dar dacă valoarea sentimentală este prea mare să te poţi despărţi de ele, ai putea să încerci să le închiriezi. Gândeşte-te câţi studenţi la fotografie nu-şi permit încă un aparat scump, ca al tău sau câţi aventurieri nu vor să cumpere un cort complet echipat pentru o singură vacanţă de o săptămână.

Foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter