Cu eforturi mici, poţi face economii mari!

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă nu-ți mai ajung banii de la o lună la alta, este nevoie de o decizie. Chiar și dacă îți rămân, tot este o idee bună să mai economisești ceva pentru cumpărături importante sau cheltuieli neașteptate.
Este cam greu un astfel de plan când oricum ai salariul mic și mai ești tentat cu tot felul de produse din toate părțile, iar presiunea de a ține pasul cu vecinii care par mereu să aibă mai mult este grea. Totuși, nu trăiești pentru ei, ci pentru tine şi familia ta, așa că găsește-ți propriul sistem de a aduna o sumă de rezervă.

► Cumpărături inteligente

Alege să faci cumpărături în magazine care oferă discounturi și fii atentă, pentru că unele produse sunt adevărate chilipiruri, pe când altele sunt mai scumpe. Urmărește reducerile și fă stocuri de alimente sau consumabile pe care știi că urmează să le folosești până să le expire termenul de garanție. O idee bună este să cumperi produse în cantități mai mari, dacă se oferă un preț mai bun. De exemplu, preferă un șampon la un litru mai ieftin unuia ambalat, la 200 ml. Nu vei face rabat la calitate, ci vei plăti mai puțin pe ambalaj. Va ajunge pentru toată familia și va dura mai mult până să achiziționezi din nou același produs. Fiecare mică sumă se va aduna, iar la sfârșitul lunii te vei bucura de rezultat.

► Renunță la cheltuielile inutile

Fă o listă cu lucrurile pe care le ai de cumpărat și nu lua la tine decât puțin peste suma necesară. Altfel, vei fi tentată să cheltuieşti mai mult decât îți trebuie și evident că banii se duc. Nu vei mai ajunge să arunci mâncare și vei reuși să economisești. Ce-ar fi să repui în funcțiune pușculița? Pune toți mărunții acolo. După ceva vreme, schimbă-i în hârtii și ai să vezi că ai adunat o mică sumă. Urmăreşte dacă nu cumva printre cheltuielile lunare nu se strecoară și unele inutile. Dacă, de exemplu, ai abonament la cablu, dar tu nu urmărești decât programele din pachetul de bază, pe care le-ai putea avea și gratuit sau mai ieftin, renunță la varianta mai scumpă.
Foto:Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter