Zodii de pământ. Caracteristici, trăsături și relațiile cu celelate zodii

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 22 septembrie 2022, 10:35

Nativii din zodiile de Pământ au împrumutat trăsăturile conceptuale ale elementului care le conduce și reprezintă: sunt de încredere, pragmatici și niciodată cu capul în nori. Vezi care sunt zodiile de pământ și cum se comportă ele în relații sau în viața de zi cu zi.

Taurul, Fecioara și Capricornul sunt zodii de Pământ și au ca principale trăsături și caracteristici înclinarea către rațiune, gândire și logică, în detrimentul emoțiilor și sentimentelor.

Cuprins

Zodii de pământ: Caracteristici generale

Elementul Pământ patronează taurii, fecioarele și capricornii, toate trei zodiile fiind cunoscute pentru firea pragmatică, lipsa de empatie, seriozitate și loialitate.

Zodiile de Pământ nu suportă riscurile, ci preferă să meargă mereu la sigur, analizând totul în detaliu înainte de a face ceva.

Așa cum Pământul este elementul primordial folosit la construirea lumii, așa și zodiile de pământ sunt constructorii horoscopului. Indiferent dacă este vorba de un cămin, o carieră sau un mediu propice creșterii copiiilor, Taurii, Fecioarele și Capricornii sunt genul de oameni pe care te poți baza la greu și care nu se sfiesc să-și suflece mânecile pentru a rezolva o problemă.

Zodiile de Pământ se simt cu adevărat confortabil când au acumulat ceea ce ei numesc ”destule lucruri” (casă, mașină, cățel, curte cu grădină, piscină, televizor plat, trei copii, lampa aia scumpă de la Ikea, etc).

Ceea ce aceste trei zodii au în comun este nevoia de posesiune: ei trebuie neapărat să dețină multe obiecte, să bifeze obiective pe o listă progresivă, să îndeplinească țeluri în mod ordonat și să aibă tot ceea ce își propun.

Riscul, în această situație, este, întotdeauna, că pot deveni hrăpăreți, lacomi și materialiști peste măsură.

Elementul Pământ le mai aduce acestor zodii și un simț al datoriei și precauție, dar și un spirit conservator care poate fi uneori excesiv (nu suportă bine schimbarea, vor ca totul să fie mereu la fel, în zona lor de confort).

Gândirea mereu foarte logică a zodiilor de pământ este unanim apreciată, dar se poate întâmpla ca determinarea lor și felul concentrat în care se pun pe treabă să-i facă să rateze sentimentele celor din jur. Pot răni oameni dragi prin felul lor rece de a tranșa o situație și pot uita de sentimentele altei persoane atunci când ceva li se pare important.

Zodii de Pământ în dragoste și relații (compatibilități)

Taurii sunt un semn fix în zodiac, celebru pentru încăpățânare și gelozie, dar și pentru faptul că vor mereu să păstreze o situație la fel cât mai mult timp.

Dacă nu-i dai lumea peste cap și nu îl pui pe leneșul Taur să ia decizii importante sub presiunea timpului, vei primi în schimb un partener de relație bun și loial, care nu va vrea să-ți dea drumul niciodată.

Cea mai bună compatibilitate în dragoste o găsește cu cineva care nu se simte repede sufocat de nevoia lui de atenție și iubire (Racii, Fecioarele și Capricornii sunt recomandați).

Astrele nu recomandă niciodată o combinație între un Taur și Balanță, care este prea infidelă, la fel cum Gemenii și Săgetătorii sunt prea dramatici și schimbători pentru conservatorul Taur.

Fecioara este un semn zodiacal mobil, ceea ce înseamnă că nu este foarte încăpățânat, ci are o minte flexibilă și care se adaptează mai ușor la schimbare.

Nici la capitolul gelozie nu dăm peste Fecioare în primul rând, dar ele tind să își facă griji din orice, mult mai mult decât alte zodii, anxietatea fiind caracteristică acestui semn de pământ.

Un amant surprinzător de romantic, Fecioara are tendința să cicălească, din dorința de a schimba totul în bine, care pentru unii este intolerabilă.

Cei mai buni parteneri pentru Fecioare sunt alte semne de Pământ, peștii și scorpionii, în timp ce o alegere proastă pentru ei ar fi Balanțele și Săgetătorii.

Capricornii sunt un semn cardinal, ceea ce înseamnă că sunt concentrați pe acțiune, nu au răbdare deloc și preiau mereu inițiativa.

Cel mai matur și ambițios semn de pământ, Capricornul este adesea prea materialist și strică relațiile cu obsesia lui pentru perfecțiune și obiectivele nesfârșite.

Cei mai buni parteneri sunt Peștii și Scorpionii, iar cei mai nerecomandați sunt Berbecii și Leii, care le submină autoritatea.

Zodiile de Pământ sunt oameni hotărâți, care de obicei știu ce vor și care nu se dau în lături de la nimic dacă familia lor este în pericol. Nu este rău să ai un partener din aceste zodii, pentru că nu te va lăsa niciodată la greu.

Relații Pământ – Pământ

Taur – Taur

Doi nativi din zodia Taurului pot avea o căsnicie ideală și se pot bucura de pasiune și afecțiune sinceră toată viața lor. Interesați de stabilitate, cei doi parteneri nu for fi tentați să iasă din relația pe care au au, chiar și pentru simplul fapt că nu vor schimbare.

Taur – Fecioară

Un cuplu format dintre un nativ Taur și unul din Feciară va avea mari șanse de succes. Cei doi vor avea interese comune și se vor sprijini reciproc atât financiar cât și emoțional. Relația dintre ei va fi una bazată pe egalitate și echilibru.

Capricorn – Fecioară

Nativii din cele două zodii de pământ se vor înțelege de minune pe termen lung. Dacă există atracție între ei, aceasta va apărea încă de la început și dacă se ajunge la căsătorie, pot fi sigură că-i așteaptă o viață lungă împreună. Cei doi parteneri au aceleași interese, sunt atenți cu banii, sunt părinți buni și țin la familie.

Relații Pământ – Apă

Taur – Pești

Un cuplu format dintre un nativ Taur și unul din Pești are șanse foarte mari de a rămâne împreună mult timp. Doi nativi din aceste zodii se vor iubi necondiționat, se vor respecta și vor fi uniți pe viață, dacă se îndrăgostesc și se căsătoresc.

Fecioară – Rac

Nativii din Fecioară și cei din Rac au foarte multe trăsături comune și, ceea ce este important, împărtășesc aceleași caracteristici pe care le apreciază fiecare zodie. Astfel Racii și Fecioarele sunt tradiționaliști și familiști convinși, amândoi știu să respecte dragostea și fericirea celuilalt și se vor înțelege bine.

Capricorn – Rac

Dacă un Capricorn își caută un partener ideal, acesta ar avea mari șanse să fie din zodia Racului. Un nativ Rac este perfect pentru Capricornul care vrea dăruire, afecțiune și fidelitate pe viață și pe cineva pe care se poate baza.

Zodiile de Pământ în cariera

Zodiile de Pământ sunt raționale și bine organizate, atrași de științele exacte și de meseriile practice. Pot fi buni meșteșugari, strungari, electricieni, tehnicieni, ingineri, medici, avocați, notari, judecători. Dar li se potrivește și cariera militară.

Pentru nativii din Zodiile de Pământ, cariera și familia sunt strîns legate și majoritatea se gândesc să-și întemeieze o familie abia după ce și-au asigrat bunăstarea materială. Nativii cu semne de Pământ, care nu reușesc să câștige prea mulți bani, nu se gândesc la căsătorie și locuință decât mult mai târziu în viață.

Zodiile de Pământ și sănătatea

Taurul, Fecioara și Capricornul sunt înzestrate cu rezistența și duritatea acestui element primordial. Prin urmare, au o sănătate de fier și șanse mari să rămână sănătoși până la bătrânețe, indiferent de bolile trecătoare cu care se confruntă uneori.

Există și o predispoziție spre îngrășare încă din tinereze, nativii din aceste zodii fiind extrem de lacomi. Acest lucru le poate crea probleme de sănătate în a doua parte a vieții. Alte sensibilități ale nativilor din Taur, Fecioară și Capricorn se referă la probleme cu picioarele, coloana și oasele din cauza sedentarismului.

Cele 4 elemente primordiale și semnificația lor

Zodiile sunt fiecare influențate de unul dintre cele patru elemente primordiale ale vieții: focul, pământul, aerul și apa, iar aceste elemente influențează temperamentul nativilor.

Zodiile de Aer sunt cele mai cerebrale deoarece Aerul reprezintă nivelul intelectual, mental, conceptele, năzuinţele şi visurile.

Zodiile de Pământ sunt cele mai pragmatice întrucât Pământul simbolizează nivelul concret, cotidianul, aspectele materiale ale vieţii. 

Zodiile de Foc sunt cele mai dinamice și luptătoare, având în vedere că Focul este nivelul energetic, acţiunea, determinarea, lupta şi câştigul. 

Zodiile de Apă sunt cele mai emotive și sensibile deoarece Apa reprezintă nivelul emoţional, universul sufletului, dorinţele, sentimentele şi dragostea.

Sursa foto femeie zodie de pământ: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter